»Najbolj izgubljen je tisti dan, ko se vsaj malo ne razvedrimo, nasmejemo in poveselimo« je moto karavanovcev, ki se vsako pomlad odpravijo na izlet – zabavno druženje v kakšen bližnji obmorski kraj. V organizaciji turistične agencije Dober Dan in Ojla Šempeter je tudi letos prešerno vzdušje pod »dirigentsko palico« Edija Masneca na treh avtobusih ustvarjala ekipa ljudskih muzikantov, humoristov in spremljevalcev: Jože Križnik, Gojko Jevšenak, Zdravko Dobrovnik, Zoran Zorko, Gregor Avdič, Miran Vauče, teta Tončka… Tudi po zaslugi revije in TV Golica, je bila letošnja karavana še posebej »pisana«, saj so se pridružili nekateri novi obrazi oz. potniki iz vse Slovenije od Lendave do Tolmina.Read More

Končna postaja je bil Novigrad v Istri, vmes pa so spoznavali slovenski del Istre. V vasi Krkavče jih je pričakal domačin Pavel Goja, ki je na zanimiv način pripovedoval o domačem kraju in razkazal tudi zanimivosti okoliških vasi. Ogledali so si tudi domačo oljarno- Torkljo, v Poreču pa še razstavo starih traktorjev.

Najbolj zanimiv je bil večerni program v hotelu Laguna, kjer so spremljajoči harmonikarji naredili veselo vzdušje,«olja na ogenj« pa so po zaslugi TV GOLICA dodali člani ansambla ZA KA PA NE in pevka ter povezovalka Maja Oderlap. Nekaj zabavnih igrc, veliko plesa in noč se je s pesmijo prevesila v družbi najvstrajneših, v jutro. Poleg ogledov kraja gostitelja je drugi dan zopet minil ob številnih veselih dogodkih. Med drugim je več kot polovica udeležencev doživela svoj prvi karavanovski krst, policaj Jože je podal policijsko poročilo, obiskal jih je namišljeni Martin Strel, zapeli so posebej za to priložnost napisano himno, vsi udeleženci pa so tudi prejeli priznanje in akademski naziv Diplomiranega veseljaka Akademije Vesela karavana. S tem pa tudi obvezo za širjene dobre volje in pozitivnih misli.