Valentinova nedelja je v Celju tradicionalno rezervirana za najlepše melodije Dalmacije, ki jih že več kot 15 let pripravlja agencija Dober Dan oz. agencija Ojla. Dejstvo je , da nas vežejo nepozabni trenutki poletja predvsem v povezavi z morjem, soncem, lepo pesmijo in morda tudi z ljubeznijo , katerih skupek so številne uspešne melodije predvsem klapskega petja. V okolici Dubrovnika oz. južnega jadrana je odličnih klap veliko in prav po zaslugi naše agencije imamo v Sloveniji priložnost spoznavat najboljše klape. Tako so v zadnjih letih v Celju nastopili Maestrali, klapa Ragusa, Kumpanji, Ragussa Vechija.., tokrat pa prihaja z izbranim programom k nam ena mlajših Dubrovniških klap, klapa Kaše.

Projekt mladih, ki so se združevali v klapah, je pred petimi leti leti pri skupini mladih nadarjenih glasbenikih prerastel v nekaj več , saj so si zadali nalogo, dodati v odmev dubrovniških ulic nekaj novega in kvalitetnega. V kratkem času so prišli v sam vrh klapskega petja, lani osvojili drugo mesto na festivalu klap z mandolinami v Makarski, bili drugi v dalmatinskem tekmovanju klap na Korčuli in se uvrstili v superfinale največjega festivala klap v Omišu, kjer jih je strokovna žirija ocenila z odliko.

Klapa Kaše je v Dubrovniku poznana predvsem po priredbah starih in pozabljenih melodij, ki so se izvajale nekoč v času koledovanj oz. božiča. Z udeležbo na festivalih so posneli tudi nekaj lastnih skladb, med katerimi je uspešnica mojemu Dubrovniku, za koncert v Celju pa so pred velikim koncertom v Dubrovniku ob njihovi 5. letnici delovanja priredili nekaj znanih uspešnic Dubrovačkih trubadurjev in skladatelja Djela Jusiča (O Marijana, Dok palme…) . Prav znani skladatelj Djelo Jusič naj bi bil v Celju posebni gost. Osrednja osebnost z nepozabnim in enkratnim glasom pa bo tudi pevec Vinko Coce, ki je svojo glasbeno pot pričel leta 1972 s klapo Trogir in v 90. tih nadaljeval samostojno kariero. Le kdo ne pozna Cocejevih pesmi Ribari, Mirno spavaj ružo moja ali Ljubav je ka cvit, katere bodo tudi odmevale v Celjskem domu 12. februarja ob 15.00.

Sedeži v dvorani so oštevilčeni, za obiskovalce v dvorani pa pripravljajo gostje iz Dubrovnika in agencija Ojla nekaj presenečenj.

 

Utrinki iz preteklih koncertov