Najlepše melodije Dalmacije

Cena vstopnice 18€
(naročilo)
ŽALEC- Dom ll. slovenskega tabora
nedelja, 18. februarja 2018 ob 18:00

Valentinova nedelja je tradicionalno rezervirana za najlepše melodije Dalmacije, ki jih že več kot 20 let pripravlja agencija Dober Dan oz. agencija Ojla, njena potomka. Dejstvo je, da nas vežejo nepozabni trenutki poletja predvsem v povezavi z morjem, soncem, lepo pesmijo in morda tudi z ljubeznijo, katerih skupek so številne uspešne melodije predvsem klapskega petja. V okolici Dubrovnika oz. južnega Jadrana je odličnih klap veliko in prav po zaslugi naše agencije imamo v Sloveniji priložnost spoznavati najboljše klape. Tako so v zadnjih letih pri nas nastopile klape Maestral, Ragusa, Kumpanji, Ragussa Vecchia, Klapa Kaše, Vinko Coce, Goran Karan, Giani Stipančev, Subrenum…

NA KONCERTU Z NAMI
Tokrat prihajajo k nam v goste fantje klape Subrenum, ki izhajajo iz predmestja Dubrovnika oz. naselja Mlini. Ime so dobili po starem imenu področja Župe dubrovačke »sub brenum«. Njihovo predano delo, ki odseva v sozvočju zvoka in dalmatinskega melosa, izostrenem za interpretacijo najzahtevnejših oblik dalmatinske pesmi, jim je v 25 letih delovanja prineslo številne nagrade in priznanja in jih dokončno uvrstilo med najelitnejšo klapsko družino. Gostovali so skoraj po vsej Evropi in združenih državah Amerike, izdali nekaj plošč oz. zgoščenk, bili absolutni zmagovalec festivala mandolin in kitare v Makarski in Omišu. Klapa je pred dvema letoma že gostovala pri nas na Vranskem, kjer jim je velik aplavz namenilo preko 1000 navdušenih poslušalcev, ki so nam sporočali, da bi si omenjeno klapo še želeli slišati, sami pa so tudi dodali, da je njihov repretoar tako bogat, da vsega še niso pokazali.
Kot običajno bomo na koncert povabili še kakšnega gosta. Že na oktobrskem izletu na Korčuli se nam je predstavila energična mlada Korošica Adriana Kamnik, finalistka Talentov 2014, ki bo nastopila tudi na koncertu kot gostja.
Gostje iz Dubrovnika, Mljeta, Korčule, predstavniki mesta, turizma, direktorji hotelskih hiš, prinašajo poleg »sonca« in lepih želja s sabo tudi nekaj nagrad za obiskovalce.

POSEBEN PREVOZ
Turistična agencija Ojla in Rudi turs iz Litije organizirata poseben prevoz Litija- Ljubljana – Domžale- Trojane-Žalec /doplačilo 12€/.
Odhodi:
• 13:00 Litija
• 13:35 Ljubljana
• 13:50 Domžale
• 14:10 Trojane
Na poti nazaj bo kratek postanek na Trojanah. Obvezna rezervacija sedeža, tel 037031330, info@ojla.si.

Naročilo vstopnic:

  • Osebni podatki

  • Vstopnice

  • Cena: 20,00 € Količina:
  • Cena: 12,00 € Količina:
    Litija – Ljubljana – Domžale – Trojane – Žalec
  • 0,00 €
  • E-novice