Turistična agencija Ojla vas v sodelovanju z Dober Dan vabi na

VALENTINOV KONCERT – NAJLEPŠE MELODIJE DALMACIJE

s klapo MAESTRAL iz Dubrovnika.

Celje – Celjski dom, nedelja 17. februarja 2013

NA VALOVIH MAESTRALA

Klapa Maestral iz Dubrovnika je najbolj prepoznavna klapa z najdaljšim časom neprekinjenega delovanja. Deluje od leta 1969 in skozi vsa leta se je zamenjalo 20 pevcev. Prvič so zmagali na festivalu Omiških klap leta 1970, nato tam še štirikrat. Izdali so preko 20 plošč in kaset, njihove skladbe so najbolj prepoznavne in poslušane klapske pesmi, ki govorijo o morju, soncu in Dalmaciji in so praktično ponarodele. Z njimi se »postavljajo« tudi novodobne klape, ki jih zadnje čase masovno poslušamo in videvamo tudi pri nas. Specifičnost klape Maestral je v prepoznavnem melosu mandoline in poleg vrhunskega petja fantje odlično obvladajo tudi druge inštrumente.

Prepotovali so ves svet. V Sloveniji so bili nazadnje na povabilo agencije DOBER DAN leta 2005.

Zadnja leta nastopajo v nespremenjeni postavi, že od leta 1978 pa jih vodi Miho Bulič.

»..Za hip zaprite svoje oči in poslušajte ta Maestral. Boste videli: kot da se grad (Dubrovnik) kot ladja ziba na valovih pesmi..« je nekoč o klapi dejal znani dubrovniški pesnik, akademik Luko Paljetak.

Mi bomo Maestralom prisluhnili in uživali na valovih »grada« in morja na valentinovo nedeljo 17. februarja ob 17.00 v Celjskem domu. Vstopnice (sedeži so oštevilčeni) so v predprodaji v turistični agenciji Ojla (Šempeter in Celje) ter v pisarni TIC Celje.

Cena vstopnic je 18€.

Vstopnice lahko naročite na preko spletnega obrazca, na 031 790 083 ali pa na info@ojla.si.