Športna dvorana Vransko , nedelja, 14. februarja 2016 ob 16.00

CENA VSTOPNICE

Cena vstopnice je 20€, vse pa sodelujejo v nagradnem žrebanju za lepe nagrade – potovanja.

 

Predprodaja TA OJLA Šempeter, tel: 037031330, ZKŠT VRANSKO in TIC Žalec

Valentinova nedelja je tradicionalno rezervirana za najlepše melodije Dalmacije, ki jih že več kot 20 let pripravlja agencija Dober Dan oz. agencija Ojla, njena potomka. Dejstvo je , da nas vežejo nepozabni trenutki poletja predvsem v povezavi z morjem, soncem, lepo pesmijo in morda tudi z ljubeznijo, katerih skupek so številne uspešne melodije predvsem klapskega petja. V okolici Dubrovnika oz. južnega Jadrana je odličnih klap veliko in prav po zaslugi naše agencije imamo v Sloveniji priložnost spoznavat najboljše klape. Tako so v zadnjih letih pri nas nastopile klape Maestral, Ragusa, Kumpanji, Ragussa Vechija, Klapa Kaše, Vinko Coce, Goran Karan..

 

NA KONCERTU Z NAMI

Tokrat prihajajo k nam v goste fantje klape Subrenum, ki izhajajo iz predmestja Dubrovnika oz. naselja Mlini. Ime so dobili po starem imenu področja Župe dubrovačke »sub brenum«. Njihovo predano delo , ki odseva v sozvočju zvoka in dalmatinskega melosa, izostrenem za interpretacijo najzahtevnejših oblik dalmatinske pesmi , jim je v 23 letih delovanja prineslo številne nagrade in priznanja in jih dokončno uvrstilo med najelitnejšo klapsko družino. Gostovali so skoraj po vsej Evropi in združenih državah Amerike, izdali nekaj plošč oz. zgoščenk, bili absolutni zmagovalec festivala mandolin in kitare v Makarski in Omišu. Končno nam jih je uspelo dobiti tudi na naš tradicionalni koncert.

Đani Stipaničev je znan klapski in gledališki tenor, zvezda hrvaške rock opere in mjuziklov (nazadnje glavna vloga v mjuziklu Mama Mia) ter TV showov. Širši javnosti je znan po svojih izjemnih vokalnih sposobnostih in nastopih na številnih glasbenih in gledaliških odrih. Predstavil se je tudi kot gost presenečenja na našem zadnjem Valentinovem koncertu, kjer je pel skupaj s klapo Ragussa Vechija. Poleg svojega programa, bo del programa izvedel s klapo Subrenum.

Mešani pevski zbor KUD Moreška iz Korčule že vrsto let neguje kvalitetno zborovsko petje, kar nekaj njihovih članov pa deluje v nekaterih domačih klapah. Na koncertu se bodo predstavili z venčkom popularnih.

Gostje iz Dubrovnika, Mljeta, Korčule, predstavniki mesta, turizma, direktorji hotelskih hiš, prinašajo poleg »sonca« in lepih želja s sabo tudi nekaj nagrad za obiskovalce.

Vmes se bodo s kakšno točko predstavil tudi ženski narodno zabavni ansambel Frajerke, ki bo nastopil na letošnji Veseli Karavani.

Koncert traja dve uri, po koncertu pa bo tudi neobvezno after srečanje. Gostje iz Dalmacije bodo še malo zapeli, nazdravili bomo in ob druženju kakšno rekli.

POSEBEN PREVOZ

Turistična agencija Ojla in Rudi turs iz Litije organizirata poseben prevoz Litija- Ljubljana – Domžale- Vransko /doplačilo 12€/.

Odhodi:

  • 13.30 Litija
  • 14.10 Ljubljana
  • 14.25 Domžale

Ure odhodov so okvirne. O točni uri odhoda boste pravočasno obveščeni.

Povratek predviden ob 20.30 iz Vranskega. Obvezna rezervacija sedeža, tel 037031330, info@ojla.si.