Ojla – turistična agencijaOjla – turistična agencija
Forgot password?

Zdravstveno zavarovanje

Tako doma, kot v tujini smo izpostavljeni različnim boleznim in nezgodam. Stroški zdravljenja v tujini pa lahko znatno presežejo stroške enakih storitev doma, zato je pomembno, da se pred odhodom v tujino zavarujemo.

Zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS krije nujne stroške, ki nastanejo kot posledica bolezni ali nezgode in ima pred konkurenco zagotovo vrsto prednosti. Polica velja v vseh državah sveta, zavarovalna vsota ni deljena na stroške prevoza in stroške zdravljenja v tujini, temveč se v celoti prilagaja zavarovancu in njegovim potrebam. Medicinska asistenca se izvaja 24 ur dnevno, vse dni v letu in v slovenskem jeziku. Naši predstavniki se nahajajo po vseh državah sveta in ne glede na to, kam potujete, smo z vami.

Ravno s pomočjo dobro organizirane in specializirane mreže predstavništev vam lahko kjerkoli in kadarkoli pomagamo. Pomoč je obširna, zajema pa organizacijo in plačilo:

 • obiska pri zdravniku,
 • nakupa zdravil,
 • prevoza do najbližje bolnišnice,
 • zdravljenja in oskrbe v bolnišnici oziroma kliniki,
 • prevoza v domovino ter
 • nujnih zobozdravstvenih storitev do vrednosti 100 EUR (oziroma 200 EUR pri dvojnem in 300 EUR pri trojnem zavarovalnem kritju).

Turistično zavarovanje predstavlja osnovno ponudbo zdravstvenega zavarovanja v tujini z asistenco CORIS. Namenjeno je vsem, ki potujejo v tujino na dopust, počitnice, poslovno ali s kakšnim drugim razlogom. Zavarujejo se lahko posamezniki, družina ali večje skupine. Za dodatne informacije nas kontaktirajte na telefon 03/703 1330.

PRENESI CENIK

DODATNA DOPLAČILA

V primeru, da se boste v tujini rekreativno ukvarjali s katero od spodaj naštetih dejavnosti, je potrebno doplačilo, katerega višina je odvisna od vrste aktivnosti. Športno ali prosto plezanje ter planinarjenje in treking nad 3000 metri nadmorske višine – 33% doplačilo na premijo. Potapljanje ali podvodni ribolov – 66% doplačilo na premijo.

STAROSTNA OMEJITEV

1. Zavarovanje je brez doplačila možno skleniti za osebe do dopolnjenega 70. leta starosti.

2. Osebe v starosti od 71 do 80 let se lahko zavarujejo posamično ali skupinsko s 100% doplačilom na individualno ali skupinsko premijo.

3. Osebe v starosti od 81 do 85 let se lahko zavarujejo samo skupinsko s 100% doplačilom na skupinsko premijo.

IZKLJUČITVE, KI VELJAJO ZA VSE VRSTE ZAVAROVANJ:

1. Udeležba na avto-moto tekmovanjih in priprave nanje, športno letalstvo, padalstvo, letenje z zmaji in z jadralnimi letali, alpinizem, smučanje izven urejenih smučišč in jamarstvo.

2. V primeru potresa, vojn, notranjih nemirov in vstaj, terorizma, poskusa samomora ali naklepne samopoškodbe, vožnje motornih in drugih vozil brez ustreznih uradnih dovoljenj, čezmernega uživanja alkohola, drog in zdravil.

ZAKAJ EVROPSKA KARTICA V TUJINI NE ZADOSTUJE?

Če se odpravljate v tujino, nikar ne potujte brez zavarovanja. Prav tako se ne zanašajte na evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, ki ima kar nekaj pomanjkljivosti. Zakaj evropska kartica v tujini ne zadostuje? Našteli bomo 3 najpomembnejše razloge:

 • Evropska kartica ne krije prevoza v Slovenijo!

  V primeru, da v tujini težje zbolite ali se poškodujete, ker ste bili npr. udeleženi v prometni nesreči, boste potrebovali tudi prevoz v Slovenijo. Strošek prevoza zgolj iz sosednjih držav znaša od 1.500€ dalje in tega stroška prevoza v domovino vam evropska kartica ne krije.

 • Evropska kartica ne krije storitev zasebnih zdravnikov!

  V tujini so zasebne klinike in zasebni zdravniki v znatno večjem številu, kot v Sloveniji. Evropska kartica ne krije stroškov pri zasebnih zdravnikih.

 • Evropska kartica pogosto ne povrne vseh stroškov!

  Stroški se povrnejo v višini povprečne cene enakih storitev v Sloveniji. Ker je strošek zdravstvenih storitev v tujini navadno višji, pogosto ni povrnjen v celoti.

 • Evropska kartica ne povrne stroškov participacije!

  Če boste na Hrvaškem hospitalizirani boste kljub Evropski kartici morali plačati tudi stroške participacije, ki lahko znašajo do 2000 HRK (cca 300€).

Verjamemo, da smo vas prepričali, kako nujno je, da si pred odhodom v tujino uredite tudi zavarovanje CORIS.