Ojla – turistična agencijaOjla – turistična agencija
Forgot password?

Zdravstveno zavarovanje

Tako doma, kot v tujini smo izpostavljeni različnim boleznim in nezgodam. Stroški zdravljenja v tujini pa lahko znatno presežejo stroške enakih storitev doma, zato je pomembno, da se pred odhodom v tujino zavarujemo.

Zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS krije nujne stroške, ki nastanejo kot posledica bolezni ali nezgode in ima pred konkurenco zagotovo vrsto prednosti. Polica velja v vseh državah sveta, zavarovalna vsota ni deljena na stroške prevoza in stroške zdravljenja v tujini, temveč se v celoti prilagaja zavarovancu in njegovim potrebam. Medicinska asistenca se izvaja 24 ur dnevno, vse dni v letu in v slovenskem jeziku. Naši predstavniki se nahajajo po vseh državah sveta in ne glede na to, kam potujete, smo z vami.

Ravno s pomočjo dobro organizirane in specializirane mreže predstavništev vam lahko kjerkoli in kadarkoli pomagamo. Pomoč je obširna, zajema pa organizacijo in plačilo:

  • obiska pri zdravniku,
  • nakupa zdravil,
  • prevoza do najbližje bolnišnice,
  • zdravljenja in oskrbe v bolnišnici oziroma kliniki,
  • prevoza v domovino ter
  • nujnih zobozdravstvenih storitev do vrednosti 100 EUR (oziroma 200 EUR pri dvojnem in 300 EUR pri trojnem zavarovalnem kritju).

Turistično zavarovanje predstavlja osnovno ponudbo zdravstvenega zavarovanja v tujini z asistenco CORIS. Namenjeno je vsem, ki potujejo v tujino na dopust, počitnice, poslovno ali s kakšnim drugim razlogom. Zavarujejo se lahko posamezniki, družina ali večje skupine. Za dodatne informacije nas kontaktirajte na telefon 03/703 1330.

PRENESI CENIK

DODATNA DOPLAČILA

V primeru, da se boste v tujini rekreativno ukvarjali s katero od spodaj naštetih dejavnosti, je potrebno doplačilo, katerega višina je odvisna od vrste aktivnosti. Športno ali prosto plezanje ter planinarjenje in treking nad 3000 metri nadmorske višine – 33% doplačilo na premijo. Potapljanje ali podvodni ribolov – 66% doplačilo na premijo.

STAROSTNA OMEJITEV

1. Zavarovanje je brez doplačila možno skleniti za osebe do dopolnjenega 70. leta starosti.

2. Osebe v starosti od 71 do 80 let se lahko zavarujejo posamično ali skupinsko s 100% doplačilom na individualno ali skupinsko premijo.

3. Osebe v starosti od 81 do 85 let se lahko zavarujejo samo skupinsko s 100% doplačilom na skupinsko premijo.

IZKLJUČITVE, KI VELJAJO ZA VSE VRSTE ZAVAROVANJ:

1. Udeležba na avto-moto tekmovanjih in priprave nanje, športno letalstvo, padalstvo, letenje z zmaji in z jadralnimi letali, alpinizem, smučanje izven urejenih smučišč in jamarstvo.

2. V primeru potresa, vojn, notranjih nemirov in vstaj, terorizma, poskusa samomora ali naklepne samopoškodbe, vožnje motornih in drugih vozil brez ustreznih uradnih dovoljenj, čezmernega uživanja alkohola, drog in zdravil.


ZAKAJ EVROPSKA KARTICA V TUJINI NE ZADOSTUJE?

  • V kolikor imate sklenjeno CORIS zavarovanje in vas obravnavajo na kliniki, s katero ima CORIS sklenjeno pogodbo, bodo sami uredili plačilo in vam ni treba zalagati denarja. Pri evropski zdravstveni izkaznici pa boste stroške morali najprej pokriti sami in šele kasneje zahtevati povračilo. Tu pa že pridemo do druge težave, in sicer:
  • v tujini so cene zdravstvenih storitev praviloma višje, v nekaterih državah celo precej višje kot v Sloveniji in lahko se zgodi, da boste kljub kritju z evropsko zdravstveno kartico morali razliko med ceno storitve v Sloveniji in ceno iste storitve v tujino, pokriti sami. Pri CORISu te nevarnosti ni,
  • poleg vsega kar sem že zgoraj omenil, evropska zdravstvena izkaznica ne krije prevoza v Slovenijo, ob hospitalizaciji je že na Hrvaškem treba doplačati stroške parcitipacije, ki znašajo cca. 300 € …

Vsekakor priporočam, da pred odhodom v tujino uredite oboje – naroči se evropska zdravstvena izkaznica in uredi se turistično zavarovanje pri CORISu.

Kako se naroči evropska zdravstvena kartica?
Evropska zdravstvena izkaznica je brezplačna in jo lahko naročite preko spletne strani ZZZSja. Kliknite na https://www.zzzs.si/tujina, prepišite podatke iz vaše kartice in evropska zdravstvena kartica pride po pošti. Vsekakor priporočam, da si to uredite pravočasno, saj se pošta lahko tudi kje zatakne in pride prepozno. Jaz jo običajno naročim vsaj 14 dni pred dejanskih odhodom, saj sem le tako lahko popolnoma miren. V kolikor imate urejeno zavarovanje še za celo leto, boste prejeli tudi evropsko zdravstveno izkaznico za celo leto.