Prijavite se prej

Ponudniki namestitev spodbujajo pravočasne prijave z nižjimi cenami. Ponavadi so popusti največji do 31.12. in se postopno manjšajo do 31.3., ko začnejo veljati redne cene. Izkoristite, kar vam ponujajo in ne čakajte na last minute popuste, ker ni nujno, da bodo prišli!

Ne čakajte na last minute popuste

Do znižanj v zadnjem trenutku pride samo v primeru, da kapacitete ostanejo prazne. Če se zapolnijo, teh popustov seveda ni. Pomislite na razprodaje oblačil – to je ponavadi tisto, kar nikomur ni všeč in jim ostane. Podobno je s počitnicami. Ne pobirajte torej ostankov in ne čakajte na nizko ceno nečesa, kar sicer ne bi izbrali in za kar ne veste, koliko bo stalo.

Izberite drug datum potovanja

Če ste vsaj malo fleksibilni, prosite vašega prodajnega referenta v turistični agenciji, da pogleda, kdaj se termin »lomi«. Primer: Do 15.7. je cena v hotelu 55€ na dan, po 15.7. pa 65€ na dan. Če želite znižati ceno za počitnice in imate čas, bo z vsakim dnevom odhoda prej, skupna cena počitnic nižja.

Počitnice rezervirajte v vaši priljubljeni turistični agenciji.

Ste vedeli, da imamo agencije velikokrat nižje cene kot hoteli direktno? Poleg tega pa so prednosti tudi drugje:
– Plačilo na 12 obrokov (brezobrestno)
Redkokdo si lahko privošči enkratno plačilo počitnic. V agenciji lahko počitnice odplačate v enem letu, večinoma brez obresti (odvisno od vaše kreditne kartice)
– Plačilo v obrokih do odhoda
Če združite točko 1 s to točko, ste prihranili veliko! Če se prijavite prej, lahko vsak mesec do odhoda plačate del zneska in za to ne potrebujete kreditnih kartic.

Ne plačujte počitnic, ki se jih mogoče ne boste udeležili! Kaj pa če zbolite?

Sklenite zavarovanje rizika odpovedi! VEČ O ZAVAROVANJU