Ojla – turistična agencijaOjla – turistična agencija
Forgot password?

Zavarovanje rizika odpovedi

Zakaj skleniti zavarovanje rizika odpovedi?

Turistično potovanje, počitnice, oddih, poslovna potovanja, sejmi, kongresi… so lepi in veseli dogodki, ki sestavljajo album prijetnih vtisov v življenju. Življenje pa je tudi polno presenečenj in nepredvidljivih dogodkov, ki nam lahko še tako skrbno načrtovane počitnice ali odhod v tuje kraje spremenijo v razočaranje. Odhod na potovanje nam lahko onemogočijo nepričakovana bolezen, nezgoda, izguba zaposlitve, premoženjska škoda, pomanjkanje snega ali kateri drug nepričakovan dogodek, zaradi katerega se ne moremo udeležiti želenega potovanja.
Svetujemo vam, da že pri načrtovanju svojega potovanja poskrbite, kako boste takšne in drugačne možne nevšečnosti rešili s čim manj zapleti. Da bo načrtovanje oz. pričakovanje vašega potovanja lažje in varnejše, smo za vas pripravili zavarovanje rizika odpovedi turističnih potovanj Zavarovalnice Sava.

 

Kaj vključuje zavarovanje?

Zavarovanje rizika odpovedi turističnih potovanj Zavarovalnice Sava krije stroške odpovedi turističnega potovanja ali letalske vozovnice, ki jih mora kupec turistične storitve povrniti organizatorju, ko ga doleti eden izmed dogodkov, zaradi katerega se potovanja ne more udeležiti.
Zavarovanje krije tudi stroške odpovedi ostalih potnikov turističnega potovanja, ki so skupaj s prizadeto osebo sklenili zavarovanje in odpovedali potovanje.

 

Koliko stane zavarovanje?

KRITJEPREMIJSKA STOPNJA V % Z DPZP
osnovno kritje
do 2 osebi na polici4,034
do vklučno 5 oseb na polici4,219
več kot 5 oseb na polici4,424
razširjeno kritje
do 2 osebi na polici5,666
do vklučno 5 oseb na polici5,954
več kot 5 oseb na polici6,232

 

Kako ravnati v primeru škode?

Če vas doleti eden izmed naštetih razlogov, zaradi katerega vam je bil onemogočen odhod na potovanje, nas takoj obvestite. Predložiti je potrebno verodostojno potrdilo pristojne ustanove, ki izkazuje razlog vaše odpovedi. Odškodninski zahtevek za vas na zavarovalnico vložimo mi.

 

Splošni pogoji za zavarovanje rizika odpovedi