Ojla – turistična agencijaOjla – turistična agencija
Forgot password?

Zavarovanje rizika odpovedi

Zakaj skleniti zavarovanje rizika odpovedi?

Turistično potovanje, počitnice, oddih, poslovna potovanja, sejmi, kongresi… so lepi in veseli dogodki, ki sestavljajo album prijetnih vtisov v življenju. Življenje pa je tudi polno presenečenj in nepredvidljivih dogodkov, ki nam lahko še tako skrbno načrtovane počitnice ali odhod v tuje kraje spremenijo v razočaranje. Odhod na potovanje nam lahko onemogočijo nepričakovana bolezen, nezgoda, izguba zaposlitve, premoženjska škoda, pomanjkanje snega ali kateri drug nepričakovan dogodek, zaradi katerega se ne moremo udeležiti želenega potovanja.
Svetujemo vam, da že pri načrtovanju svojega potovanja poskrbite, kako boste takšne in drugačne možne nevšečnosti rešili s čim manj zapleti. Da bo načrtovanje oz. pričakovanje vašega potovanja lažje in varnejše, smo za vas pripravili zavarovanje rizika odpovedi turističnih potovanj.

 

Kaj vključuje zavarovanje?

Zavarovanje rizika odpovedi turističnih potovanj krije stroške odpovedi turističnega potovanja ali letalske vozovnice, ki jih mora kupec turistične storitve povrniti organizatorju, ko ga doleti eden izmed dogodkov, zaradi katerega se potovanja ne more udeležiti.
Zavarovanje krije tudi stroške odpovedi ostalih potnikov turističnega potovanja, ki so skupaj s prizadeto osebo sklenili zavarovanje in odpovedali potovanje.

 

Koliko stane zavarovanje?

Ali zavarovanje rizika odpovedi krije odpoved zaradi Covid-19 (v primeru bolezni ali karantene,…)?

Da. Zavarovana je odpoved pred odhodom, če zbolite, če imate znake bolezni, vendar je kasnejši test negativen, če ste v karanteni, ker je druga oseba iz istega gospodinjstva zbolela,… VSE O KRITJU ODPOVEDI ZARADI COVID-19 LAHKO PREBERETE TUKAJ

 

Kako ravnati v primeru škode?

Če vas doleti eden izmed naštetih razlogov, zaradi katerega vam je bil onemogočen odhod na potovanje, nas takoj obvestite. Predložiti je potrebno verodostojno potrdilo pristojne ustanove, ki izkazuje razlog vaše odpovedi.