Turistična agencija OjlaTuristična agencija Ojla
Forgot password?

Slovaška razpaljotka

BRATISLAVA

Slovaška – dežela v srcu Evrope. Glavno mesto Bratislava je polno pozitivne energije in življenja. Zanimiva okolica z gradom Devin na sotočju temne Morave in svetlejše Donave ter Mali Karpati, porasli z vinsko trto in gozdovi, so najbolj priljubljene izletniške točke. Ni zanemarljivo omeniti tudi, da je že pred davnimi leti sam W. A. Mozart dejal, da so Bratislavčanke najlepše ženske na svetu, verjetno velja podobno tudi za fante…

 

Program:

1. dan

Prijazen pozdrav vodnika, rahel dremež, postanek za kavico in jutro nam bo ponudilo novo okolje.

Po prihodu v Bratislavo se bomo najprej popeljali na utrdbo gradu Devin, ene najbolj znanih in mogočnih srednjeveških utrdb na Slovaškem z velikim arheološkim pomenom. Prva naselbina je bila na tem kraju že 5.000 let pr.n.š. Devin leži na sotočju reke Donave in Morave. Gradu niso mogli zavzeti niti Turki, niti Franki. Izvedeli boste, zakaj je bilo temu tako in pa, kako je Devin dokončno padel šele pred mogočnim Napoleonom.

Po namestitvi v odličnem hotelu Parkinn 4* v središču mesta, bomo imeli možnost bolje spoznati glavno mesto in staro mestno jedro. Lokalni in naš vodnik nam bosta predstavila znamenitosti, slovaško kulturo in mnoge zanimive legende. Ogled bomo začeli pred cerkvijo Sv.Trojice, se sprehodili skozi Michalska vrata in po Michalski ulici, se ustavili na glavnem trgu, si ogledali mestno hišo in škofovo rezidenco, katedralo sv.Martina in izlet zaključili pred narodnim gledališčem. Sledi večerja v pivnici Kozel in nočno spoznavanje Bratislave.

 

2. dan

Drugi dan bo priložnost za spoznavanje življenja slovaškega podeželja. Najprej bomo zavili v okolico malokrpatskega gričevja in se ustavili ob najbolj znanem slovaškem gradu Červeny kamen. Ogledali si bomo bogate grajske sobane in lepo ohranjeno opremo.

Pravijo, da se Slovaki od Čehov razlikujejo predvsem po kulturi pitja. Slovaška je za razliko od Češke dežela vinogradov in grozdja. Izlet po prekrasnih vinorodnih okoliših severno od Bratislave bomo zaključili z degustacijo tradicionalnih vin v vinski kleti v vasici SVATY JUR, ki slovi po vinogradniški kulturi in tradiciji izdelovanja majolike. V vinski kleti bomo degustirali pet vrst vina, poleg vina pa vam bodo postregli še s sirom in pogačicami, tudi kakšno bomo zapeli če bo družba prava, se malce sprostili in…

Vinska klet Vintour ima na področju Malih Karpatov sloves najboljše vinske kleti, saj jo vodi g. Ivan Dudo (prisoten bo tudi pri naši degustaciji), ki je predsednik vinogradniškega združenja in velik poznavalec vin. V 15 letih obstoja kleti so svojo dejavnost razširili na izdelavo promocijskih daril in organizacijo družabnih dogodkov s poudarkom na vinu. Seveda so ostali zvesti svoji prvotni dejavnosti izdelavi vin in degustacijam ter širjenje dobrega glasu o vinih Malih Karpatov.

ZANIMIVOST: Pred leti je združenje slovenskih vinogradnikov organiziralo potovanje po petih vinorodnih deželah osrednje in vzhodne Evrope, med katerimi je bila tudi Slovaška. V vsaki kleti so ocenjevali kvaliteto vina, prostor, prigrizke in strokovno razlago izdelovalca vin. V konkurenci več kot 30 kleti je zmagala klen Vintour in g. Dudo.

Večer bomo zaključili v najstarejši pivnici slovaškega glavnega mesta v Slovak Pubu.

 

3. dan

Jutranja kavica, malce bomo zadihali z mestom, ki se v nedeljo umiri in se prepustili radovednosti neodkritim kotičkom Bratislave, se morda povzpeli na grajski grič, prisluhnili zgodbam in objektom velikanov glasbe, ki so tod nekdaj ustvarjali in morda vstopili v Martinovo katedralo, kjer so kronali ogrske kralje… Povratek v Slovenijo v večernih urah.


Pošlji povpraševanje

Po želji za zaključene skupine


od 210 €

za zaključene skupine je cena okvirna in je odvisna od števila prijavljenih, kraja odhoda,…


avtobusni prevoz, 2x NZ v hotelu **** v centru mesta, večerja v pivnici, večerja v gostilni, vsi ogledi po programu, vstopnine, degustacija in ogled kleti z malico, spremstvo strokovnega vodnika, drobne pozornosti in lepi pogledi…


Za zaključene skupine lahko program tudi dopolnimo, skrajšamo/razširimo, pocenimo,… Sporočite nam vaše želje in vam ga bomo prilagodili.