Turistična agencija OjlaTuristična agencija Ojla
Forgot password?

Korčula

(Južna Dalmacija | Hrvaška)

Korčula – okamenele sanje, Afrodita, rojena iz morske pene.To je mesto renesanse in tradicije. Poleg kulturne dediščine, lahko uživate tudi v številnih drugih dogodkih: viteških igrah, večerih ob igranju klap, uprizoritvam bitke Marca Pola pod zidovi Korčule ali pa ste lahko priče razkošnih verskih procesij. Korčulani so ljubitelji dobre domače kapljice in gurmani z dolgo, avtohtono kulinariko. Resnično doživeti to mesto, pomeni občutiti ga z vsemi svojimi čutili.

MORDA NISTE VEDELI

 • Da je Korčula po velikosti šesti otok Jadrana, ki se zaradi svoje razčlenjenosti ponaša kar s 182 kilometri obale.
 • Da je mesto Korčula eden izmed najlepših jadranskih primerov gotsko-renesančnega mesta s posebno urbanistično ureditvijo v obliki ribje kosti, ki mestu kljub močnemu obzidju omogoča naraven pretok zraka in vetrov.
 • Da je Korčula domnevno rojstni kraj slavnega svetovnega popotnika Marka Pola, Depolo pa je priimek, ki ga še danes nosi nekaj korčulanskih družin.
 • Da je beli kamen s korčulanskega satelitskega otoka Vrnik eden izmed najkvalitetnejših v Sredozemlju.
 • Da na vzhodnem delu Korčule, v Lumbardi, uspeva vinska trta »Grk«, ki raste v mivki. To izvorno tradicionalno grško sorto so iz matične dežele v 3. St. p.n.št. prinesli Grki, do danes pa se je ohranila samo še v lumbardskih vinogradih.
 • Da je korčulanski statut iz leta 1214 eden izmed najstarejših pravnih slovanskih dokumentov.
 • Da so se edino na Korčuli vse do danes ohranili stari viteški bojni plesi, ki so bili v srednjem veku popularni po vsem Mediteranu. Poleg najbolj popularnega viteškega plesa Moreška, se je po korčulanskih vaseh ohranilo kar šest različnih vrst viteških plesov-kumpanij, ki jih domačini danes še vedno ohranjajo in prenašajo na mlajše generacije.
 • Da so opevana »Tri sulara« trije balkoni iz poznane dalmatinske pesmi »Da mi je s tobom poči, Mare«, dejansko del zanimive baročne stavbe v mestu Korčula.
 • Da je imela Korčula kot grška kolonija v 3. in 4. st.p.n.št. svojo monetarno enoto korkyreon.
 • Da Korčulani vsako leto na dan Marka Pola v začetku septembra rekonstruirajo znamenito bitko med Genovo in Benetkami, ki se je leta 1298 odvijala pri Lumbardi, v njej pa je s svojo ladjo sodeloval tudi Marko Polo.

posebna ponudba s prevozom

ROBINZONSKE POČITNICE

V letu 2017 so objekt delno renovirali, mu vdahnili svežino in izboljšali splošno kvaliteto.

Lega: Marinova hiša leži v enem izmed skritih zalivov na Korčuli – v uvali Rasohatica, kjer je le nekaj hiš. V večini so jih postavili domačini iz Žrnovega kot svoje počitniške objekte. Zaliv je že na prvi pogled čudovit, saj je morje kristalno čisto, lokacija pa mirna in idilična. Morje je od hiše oddaljeno 20 m.

Plaža: Pred objektom lastna betonirana plaža, v neposredni bližini je tudi prodnata plaža. Na lastni plaži je nekaj senčnikov in ležalnikov.

Bivanje – apartmaji: Hiša Marin je počitniški objekt, v katerem je v dveh etažah prostora za 9 oseb. V pritličju je manjši, 1/2 studio apartma – preprosta dvoposteljna spalnica, WC, prha ter majhna kuhinja in terasa s pogledom na morje. V prvi etaži je apartma 4+3 – v letu 2017 prenovljen apartma, dve ločeni dvoposteljni spalnici z možnostjo dodatnega ležišča, bivalna kuhinja s kavčem ter dodatnim ležiščem in kopalnica. Hladilnik in štedilnik koristita plinsko energijo. Hrano si lahko pripravljate tudi na večjem zunanjem kaminu, ki je del velike terase (nadkrite z zelenjem) s pogledom na morje in ki vam lahko služi kot jedilnica. Ob apartmaju je tudi zunanji bazen. Apartma 2+2 je dograjen ob hiši, ima lasten vhod, opremljeno kuhinjo s kavčem, spalnico z dvemi ležišči in pokrito teraso s kaminom in pogledom na morje.

Ponudba: Vaš gostitelj Marin z družino vam bo vsako jutro dostavil želeno iz mesta, ponudil vam bo lasten ulov rib in po želji tudi kakšno drugo morsko specialiteto. Če boste tako želeli, vam bo tudi pripravil ribe ali bo družina sodelovala pri pripravi kakšne druge jedi, značilne za Dalmacijo. Po ugodnih cenah boste lahko nabavili tudi druge domače proizvode (olje, vino, zelenjava…) V naselju ni elektrike in telefona, hiša Marin ima lastne solarne kolektorje. Oskrba z vodo je iz zbiralnika deževnice in dodatno pripeljana s cisterno. Pomanjkanja vode ni, domačini pa prosijo, da ste z vodo varčni. Za lovljenje gsm signalov se je potrebno povzpeti na bližnje pobočje. Tako je namestitev primerna za ljudi, ki cenijo mir, preprostost ter romantične večere. Od 1.6.2013 naprej je ob hiši novozgrajeni bazen z morsko vodo.

Domače živali: dovoljene (na povpraševanje in z doplačilom)

Cenik
Redna cena do 30.10.2017
Cena v eur na osebo na dan
Soba/AppStoritev 18.06. – 01.07.
12.08. – 02.09.
01.07. – 12.08.
02.09.-30.10
1/2 studio1x najem566152
1/2+2 app1x najem707962
1/4+2 app1x najem110116100

 

Doplačila: turistična taksa 1,2 €/os/dan nad 12 let, domače živali 7€/dan

Pošlji povpraševanje
 • Osebni podatki:

 • Prebivališče

 • Storitev

 • Sporočilo

  PRIPOROČAMO! Riziko odpovedi je odstopnina, ki jo lahko potnik uveljavi v primeru neudeležbe potovanja zaradi določenih okoliščin. Več...