Turistična agencija OjlaTuristična agencija Ojla
Forgot password?

Z avtobusom na Festival Zeleno zlato.

Našo zgodbo bomo pričeli s prijetnim druženjem na avtobusu. Mimo trboveljskih revirjev, ki skrivajo marsikaj zanimivega, se bomo podali tja, kjer nastaja zgodba o vrčku, ki osrečuje in ki nas bo spremljal skozi ves dan. Zgodba o pridnih rokah svetovno znanih hrastniških steklarjev, ki jih bomo tudi obiskali.

Domačini se nam bodo najprej predstavili in nam razkazali vzorčno sobo, nam povedali, kako pravzaprav nastane steklo, popeljali nas bodo skozi proizvodnjo, kjer bomo videli, kako iz žareče kepice nastane končni proizvod. Na koncu bo za vas pripravljeno tudi darilce, če pa boste želeli, si lahko v Glažuti, tovarniški trgovinici, dodatno obogatite svojo stekleno zbirko.

In že gremo naprej proti središču hmeljarstva , mimo pivovarne Laško, ki je svoje korenine »pognala« že davnega leta 1825 . Tu bi si lahko najprej napolnili vrček, ampak… ne.

Na »vratih« Savinjske doline, v Galiciji, v objemu narave, čudovitega kmečkega okolja, nas bo mlada gospodarica Martina najprej podkrepila z odličnimi siri in še s kakšnim priboljškom, tudi tekočim, in nam zaupala zgodbo o uspehu.

Savinjska dolina pa se v tem času »oblači« v zeleno in kdo, če ne mi, ki tu živimo, vam bi na najlepši način pripovedoval zgodbo o vrčku, o hmelju, ki pomaga napolniti ta vrček. Proti Žalcu nas pelje pot in prav kmalu bo vrček dobil tudi vsebino. Pri fontani piv, ki združuje in izžareva veliko pozitivne energije, se bomo dobili in poizkušali piva malih pivovarjev, narejenega iz savinjskega hmelja. V tem času bo izredno zanimivo, saj bo tam otvoritev Festivala Zeleno zlato z zanimivim glasbenim programom, kulinariko, stojnicami…

Čaka nas še naš Ojlin Oldi Goldi – old timer avtobus iz l. 1951, iz časov torej, ko so hmelj obirali še ročno in ko je bila Savinjska dolina takrat na drugačen način polna življenja. Naredili bomo krog, se popeljali mimo obrambnega stolpa, parka zdravilnih zelišč, ročne pivovarne, pogledali bomo, kje je bila predhodnica laške pivovarne, vrgli bomo oko na novo urejeni center mesta, se popeljali mimo najvišje zgradbe v Savinjski dolini in največje sušilnice hmelja, postali bomo pri dvorcu Novo Celje, spremljala nas bodo hmeljišča… Naša zadnja postaja bo pri Eko muzeju, kjer pa si bomo pošteno zaslužili »en pir« domače izdelave po receptu prvega savinjskega pivovarja Simona Kukca. Seveda v degustacijski sobi po ogledu. Nato pa se lahko zabava začne. Mesto bo živahno in veselo, v zraku bodo omamni vonji dobrot odprte kuhinje, Rock partizani in lokalne skupine bodo dajali »štimung«. Po 20. uri bomo počasi zapustili prizorišče in zgodbo ljubezni, ki sta jo naznanila pivska vrčka, nadaljevali v domačem okolju.

 

Domžale – Ljubljana – Litija.
Odhod 7.00 Ljubljana – hala Tivoli, 7.30 Domžale – Mercator center, 7.55 Litija – občina. Povratek:

Ptuj – Videm – Maribor – Celje
Odhod: 7.00 Videm /Majolka/- 7. 20 Maribor /Rutar/, 7.35 Sl. Bistrica (Spar), 8.00 Celje /Dvorana Zlatorog/

 

ZA ZAKLJUČENE SKUPINE

PRIPRAVIMO POSEBNE PROGRAME Z ZANIMIVIMI TEMATSKIMI POSTANKI.

  • PIVO IN PAJS – KULINARIČNI IZLET
  • OD PEKLA DO NEBES – ZANIMIV KRAŠKI SVET SAVINJSKE DOLINE
  • PO POTEH GROFOV CELJSKIH

 

MI, KI TUKAJ ŽIVIMO, VEMO NAJBOLJŠE ZGODBE SAVINJSKE DOLINE, KI JE POLNA LJUBEZNI IN POZITIVNIH VIBRACUJ.

TURISTIČNA AGENCIJA OJLA – edina agencija Savinjske doline z 10 letno tradicijo in dolgoletno izkušnjo potepa med hmeljišči.

 

ZGODBA O VRČKU:

Sai Baba govori: »začni vsako delo s srcem«.

Vse se prične v glavi oblikovalskega mojstra Oskar Kogoja, ki oblikuje vrhunsko dovršen vrček.

Vrček, ki se lepo prilega rokam in je ravno prav velik ali majhen (kakor želite) za degustacijo piva.

Vrček za pivo je oblikovan po energetskih skritih vibracijah oblik in numerologiji, kar naredi vsebino zdravilno. Ročaj je oblikovan tako, da ko pijemo v dvoje, se obliki ročajev prelijeta v obliko srca – zlato srce za zeleno dolino Žalca.

Ideja vrčka roma v steklarno Hrastnik. Steklarno, ki je v lanskem letu prejela prestižno nagrado Red Dot 2016 za inovacijo Puzzle in je po kakovosti izdelkov v samem svetovnem vrhu. Tu za izdelavo vrčka uporabijo naše, Slovensko steklo, ki velja za enega najčistejših stekel na svetu. Izpod rok steklarskih mojstrov vrček ugleda luč sveta.

A vrček še ni dokončan. Potuje v Žalec, kjer mu na dno prilepijo kodo za degustacijo. Sedaj je vrček nared za vas, pričakuje vas pri fontani piva.

Fontana piva je oblikovana v obliki kobule in s kodo magično aktivirate pipice, da vam v vrček natočijo tisto grenko osvežilno pijačo, imenovano pivo. V pivih iz fontane se pretaka naš savinjski hmelj, ki daje končno noto simfoniji piva. Hmelj, ki ga srčno negujejo in ljubijo hmeljarji, Savinjčani, varilci, ki daje značilno podobo vsej dolini…

Hmelj, zaradi katerega stoji fontana in zaradi katere je narejen vrček. Vse se začne z ljubeznijo, ki je zajeta v vašem vrčku v centru Žalca.

 

Nagradni natečaj Svet je lep
Natečaj traja od 12. februarja do 15. novembra 2017

Pričakujemo posnetke narejene na izletu, potovanju…
Glavna nagrada: 2 dnevni izlet v Bratislavo 16. decembra 17
Tolažina nagrada: enodnevni predpraznični izlet po izbiri

VEČ

 

 


Pošlji povpraševanje

17. 06.


od 39 €

39 € – brez degustacijskega vrčka
47 € – z degustacijskim vrčkom


prevoz iz Ljubljane, Litije, Trbovelj, Ptuja, Maribora, Celja, zgodba o vrčku, degustacijski vrček s kodo za pokušino 5 izbranih piv (izbirno), ogled steklarne Hrastnik, darilo v steklarni, degustacijo sirov – malico na domačem turizmu, izlet po Žalcu in hmeljiščih z Oldi Goldijem, vstop v Eko muzej, kozarec piva ali soka v degustacijski sobi, pivska klobasa pri fontani, odlično vodstvo, drobne pozornosti in lepe želje.


Vrček lahko kupite tudi v agenciji Ojla Šempeter.