Turistična agencija OjlaTuristična agencija Ojla
Forgot password?

Vstop v poletje na Mljetu

Hrvaška

Hrvaška, dežela, ki jo velja obiskati v vseh letnih časih, čeprav s svojimi urejenimi in čistimi kopališči, neštetimi zalivi in otoki ter naravnimi lepotami privabi največ ljudi prav poleti za časa počitnic. Kljub temu popotniki, ki poznajo blagodejni učinek sredozemskega podnebja, vedo, da so ob jadranski obali počitnice čudovite tudi spomladi in jeseni. V poletnih mesecih v zgodovinsko bogatem okolju zaživi umetnost.

Palače, atriji in trgi starodavnih mest postanejo prizorišča tradicionalnih mednarodnih festivalov. V naši ponudbi boste našli celotno hrvaško obalo, tako da se boste lahko nemoteno posvetili odkrivanju Jadrana, enega najlepših morij na svetu.

NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ

POTREBNE POTNE LISTINE: Veljaven slovenski potni list ali osebna izkaznica.

CARINSKI POSTOPKI: Na Hrvaško lahko brez carinskih dajatev pripeljete predmete za osebno uporabo in prehrambene izdelke, potrebne za 1 dan bivanja. Tehnične predmete obvezno prijavite carini.

TELEFONSKI KLICI: Na Hrvaško lahko pokličete iz Slovenije s klicno številko 00385, v Slovenijo s Hrvaške pa preko številke 00386.

JEZIK: Hrvaščina.

DENARNA ENOTA: Hrvaška kuna (HRK) 1 EUR = 7,3 HRK.

KREDITNE KARTICE: Večina po svetu uveljavljenih kreditnih kartic.

MENJAVA DENARJA: V bankah, menjalnicah, recepcijah hotelov. Menjalniška provizija lahko znaša od 0-3%.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE:Slovenija ima s Hrvaško podpisano konvencijo o nujnem zdravstvenem zavarovanju, zato vam svetujemo, da si pred odhodom pri območni enoti ZZZS priskrbite Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, s katero v državah članicah Evropske unije in Evropskega gospodarskega prostora ter v Švici, na Hrvaškem in v Makedoniji slovenske zavarovane osebe uveljavljajo nujne oziroma potrebne zdravstvene storitve. V vseh agenciji Ojla pa lahko sklenete dodatno zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS, ki ga močno priporočamo.

PREVOZI IN NAJEM VOZIL: Javni prevoz, taksi. Za informacije najema vozila se obrnite na tel. 03 703 1330.

HRANA IN PIJAČA: Razkošna kuhinja z najrazličnejšo zelenjavo, ribami, morskimi sadeži, dobrimi vini.

IMENA MESECEV: januar – siječanj, februar – veljača, marec – ožujak, april – travanj, maj – svibanj , junij – lipanj, julij – srpanj, avgust – kolovoz, september – rujan, oktober – listopad, november – studeni, december – prosinac

HIŠNI LJUBLJENČKI: Za pse, mačke in ostale hišne ljubljenčke so obvezna potrdila o zdravstvenem pregledu in cepljenju.

TEMPERATURA ZRAKA IN MORJA: Povprečna temperatura zraka (julij-avgust) je 24-25°C, morja (junij-september) pa 21-24°C

Mljet, zelena oaza sredi Jadrana, ponuja številne priložnosti za samostojna raziskovanja, za miren počitek in prijetno druženje. Na otoku se kopajo že zgodaj spomladi, saj znajo biti dnevi prijetno ogreti, morje pa toplo. Zagotovo pa v jezerih, ki so v bližini hotela, v samem srcu narodnega parka, saj ponujajo za vsaj 3-4°C toplejšo morsko vodo. Naš predstavnik vas bo povabil na raziskovanja, na kakšno animacijsko srečanje ali pogovor ob travarici…

 

ZAKAJ NA MLJET V MAJU?

 •  Zato, ker dobro poznamo otok in domačine, poznamo številne skrite poti, ki vam bodo odprle oči in srce.
 • Zato, ker gredo maja na Mljet le tisti, ki vedo, da je to najlepši čas, ko je dan najdaljši, ko diši po zelenju in morju, priložnosti za raziskovanje pa neomejeno.
 •  Zato, ker je narodni park v območju hotela, jezera pa so običajno 3-4°C toplejša, primerna za kopanje.
 •  Zato, ker raznovrstne hranljive soli in vodikov sulfid, ki jih najdemo v jezerih, blagodejno in zdravilno vplivajo na revmatična in kožna obolenja.
 •  Zato, ker je slavni francoski raziskovalec Jacques Cousteau območje Mljeta označil kot enega najlepših potapljaških lokacij na svetu.
 •  Zato, ker v hotelu odlično kuhajo in pečejo / samopostrežni način postrežbe.
 •  Zato, ker vas bo Mljet preprosto očaral.
 •  Zato, ker boste za svoj denar dobili največ in verjetno nikoli več ne bo takšne ugodnosti.

 

Odzivi naših gostov:

Hvala za namig – Mljet je bila res prava odločitev. Tukaj pa res imaš kaj početi, seveda po vaši zaslugi, saj ste edini, ki poskrbite, da gostje niso prepuščeni samo hotelski sobi. Bili smo na izletu, obiskali Odisejevo jamo, kjer smo v sinji modrini tudi zaplavali. Iz Montekuca, kamor ste nas peljali je res »fascinanten« pogled na vse strani otoka, spoznali smo zgodbe, ki so nam jih pripovedovali domačini. Razigrano družbo je kapetan ladjice, ki nas je peljala na otok Sv. Marije, celo povabil domov na kavo. Domov smo prišli polni energije in novih spoznanj…
Ančka K. iz Mozirja

Nismo pristaši poležavanja na plaži, zato je zeleni otok Mljet odlična priložnost za aktivno preživljanje nepozabnih počitnic. Še posebno v maju, ko smo vsi željni spremembe, ko je v zraku značilen vonj morskih zelišč in morja, ko naši prijatelji natakarji, domačini… vsi veseli pričakujejo »stare« goste. Vaš predstavnik nam je uredil veliko cenejši najem koles. Super ste!
Valerija in Robi iz Sežane

Vsako leto sva z vami. Letos celo dvakrat. Ne vem kako dosežete takšno dobro ceno, saj ob takšnem izboru hrane, ob trudu vašega animatorja, ki nam vedno podari kup pozornosti,.. lahko rečem le kapo dol. Maja se vidimo..
Bojana iz Kamnika

To je noro. Posebna energija. Najprej čisto običajen otok, potem pa te narava počasi začne vsrkavat do posebno lepih občutkov in lepot, ki se jim ne moreš upreti. Igor nam je pokazal skrite kotičke, opozoril na vrednote življenja v povezavi z rekreacijo. Upam, da boste uspeli tudi spomladi pripraviti tako ugodne pakete.
Tone R. iz Kopra

Odlična hrana v hotelu, še boljše vzdušje pri sosedi, teti Mari-jegulici, kjer smo si ob večerih »hladili« dušo. Fajn je, da Ojla tukaj vse pozna in da nas usmerja v lepše življenje…
Franci K. iz Žalca

Bila sem v skupini, ki jo je vodil vaš Miran. Res prijazen fant s kitaro. Naučili smo se nekaj dalmatinskih in naši večeri ob pesmi so bili nekaj nepozabnega. Ne morem prehvaliti izbor in kvaliteto hrane v hotelu. Odločila sem se za vaš prevoz, čeprav smo sprva mislili s svojim avtom. Trajekt, cestnine, bencin – če bi šli sami, bi nas stalo več.
Olga M. iz Ljubljane

Za pridne, radožive, radovedne… študente je žalska univerza že tretjič organizirala kratko letovanje na Mljetu. Otok je ena sama dehteča zelenina, kjer te očarajo globoki zalivi, otočki ob razčlenjeni dolgi obali, Malo jezero s svojo turkizno barvo, Veliko jezero s svojo smaragno spogledljivostjo… Pet dni čudovitih zgodb in nepozabnih trenutkov. Komaj čakamo, da gremo
spet.
Stanka K. iz Žalca

 

 


Pošlji povpraševanje

01. 05. - 07. 05.
07. 05. - 12. 05.
12. 05. - 17. 05.
27. 05. - 01. 06.
01. 06. - 08. 06.


od 135 €

1.-7. 5. – 155 €/ 6x polpenzion

7.-12. 5. – 135 €/ 5x polpenzion

12.-17. 5. – 140 €/ 5x polpenzion

12.- 22.5. – 280 €/ 10x polpenzion

27. 5.-1. 6. – 170 €/ 5x polpenzion

1. 6. – 8.6. – 252 €/ 7x polpenzion

 

 


 • 5x polpenzion (oz. 6x v terminu 1.-7.5. ter 7x v terminu 1.6.-8.6.) v hotelu Odisej 3*,
 • vstopnina v nacionalni park,
 • ladjica na otok Sv. Marije,
 • pohod na Montekuc in Soline,
 • pozdrav soncu – jutranja razgibavanja,
 • vodstvo, animacijske aktivnosti in organizacija.


Popusti: otrok do 13 let 2+1 90%, 1+1 30 %.

Prevoz: 110€ (odhod večer pred nastopom počitnic).

Doplačila na osebo na dan: 1/1 soba 10 €, turistična taksa 1,2 € nad 12 let, soba balkon 3 €, soba balkon–morje 7 €, kosilo 7 €.

Hotel Odisej 3*

Lega: Hotel Odisej se nahaja na otoku Mljet v naselju Pomena in je hkrati tudi edini hotel v Nacionalnem parku. Nekaj minut hoje od hotela sta dve slani jezeri, ki predstavljata znamenitost otoka in sta zelo priljubljena za kopanje, saj nudita vrsto različnih,  majhnih plaž, tako da lahko vsak najde kotiček samo zase.

Plaža: Oddaljenost od plaže 10 m, kamnita, ob hotelu betonirana, brezplačni ležalniki in senčniki, priljubljeno je kopanje na Malem jezeru – od hotela oddaljeno 400 m.

Bivanje – sobe: Klima, prha/wc (obnovljene kopalnice), fen, sat TV, minibar, del sob ima balkon, pogled na morsko stran ali park, možnost dodatnega ležišča (kavč na razteg), možnost otroške posteljice (doplačilo na licu mesta)

Restavracija: Klimatizirana restavracija s pokrito teraso s pogledom na morje – polpenzion – bogat samopostrežni zajtrk ter večerja

Hotelska ponudba: Klimatizirani skupni prostori, recepcija, restavracija, aperitiv bar, taverna, dvigalo v glavni zgradbi, terasa z žarom, betonirana površina za sončenje, zunanji bazen za otroke z morsko vodo, brezplačni ležalniki in senčniki (omejeno število), možnost priveza za manjše plovilo, parkirišče, možnost uporabe sefa in pranje perila, igralnica, dvorana za biljard, menjalnica, manjši wellness (l.2007) – fitness (brezplačen za hotelske goste), savna, usluge beauty centra za doplačilo (masaže, manikura, predikura).

Športna ponudba: Kanu, kajak, kolesarstvo, potapljanje, deskanje, šola deskanja, ob obali mljetskih jezer se razprostira tudi 12 km dolga sprehajalna steza, ki je namenjena sprehajalcem in kolesarjem.

Domače živali: dovoljene ob predhodni potrditvi v agenciji.

Vstopnina v nacionalni park: se od leta 2018 posebej zaračunava (glej doplačila)

OCENA OJLA: ***

 

Na Mljetu smo doma. Tam osebno poznamo prav vse lastnike, plaže, skrite kotičke, gostilne, prevoznike in čistilke. Vsako leto številni naši potniki tam otvorijo in zaključijo poletje. Preverite naše klubske pakete:

VSTOP V POLETJE (1.5.-17.5., 27.5.-1.6.)

FOTO POČITNICE (17.5.-22.5.)

 

JOGA IN MALI FESTIVAL ZDRAVJA (22.-27.5.)

Več o namestitvi