Turistična agencija OjlaTuristična agencija Ojla
Forgot password?

Vikend dobrega počutja na Krku

Krk

Otok Krk so okronali z nazivom »zlati otok« ker so peščene plaže, sončni zahodi, vino, olivno olje in med poslikani z »zlato« barvo. Otok je s kopnim povezan z mostom. Turizem na otoku Krku se prepleta s primorskim šarmom majhnih mest ter bogato in raznovrstno namestitveno, turistično in gostinsko ponudbo.

Kvarner

Geografsko gledano se Istra navezuje na območje Kvarnerja, katerega sestavljata priobalni del z otoki ter gorsko območje. Kvarner odlikuje posebna klima, zaradi katere se je že pred 150 leti začel razvoj elitnega in zdravstvenega turizma. Kraji, kot so Opatija, Lovran in Ičići bodo s svojim razkošnim stilom razvajali tudi najzahtevnejše goste, medtem ko mesto karnevalov – Reka in okoliški kraji, zagotavljajo zabavo tekom celega leta.

Kvarner je poseben zato, ker je turistično zanimiv vse leto: udeležite se lahko lokalnih prireditev, karnevalske povorke, nabirate šparglje, lovite ribe ali spoznavate čare wellnessa. Vse to so razlogi, da se boste zopet vrnili.

Hrvaška

Hrvaška, dežela, ki jo velja obiskati v vseh letnih časih, čeprav s svojimi urejenimi in čistimi kopališči, neštetimi zalivi in otoki ter naravnimi lepotami privabi največ ljudi prav poleti za časa počitnic. Kljub temu popotniki, ki poznajo blagodejni učinek sredozemskega podnebja, vedo, da so ob jadranski obali počitnice čudovite tudi spomladi in jeseni. V poletnih mesecih v zgodovinsko bogatem okolju zaživi umetnost.

Palače, atriji in trgi starodavnih mest postanejo prizorišča tradicionalnih mednarodnih festivalov. V naši ponudbi boste našli celotno hrvaško obalo, tako da se boste lahko nemoteno posvetili odkrivanju Jadrana, enega najlepših morij na svetu.

NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ

POTREBNE POTNE LISTINE: Veljaven slovenski potni list ali osebna izkaznica.

CARINSKI POSTOPKI: Na Hrvaško lahko brez carinskih dajatev pripeljete predmete za osebno uporabo in prehrambene izdelke, potrebne za 1 dan bivanja. Tehnične predmete obvezno prijavite carini.

TELEFONSKI KLICI: Na Hrvaško lahko pokličete iz Slovenije s klicno številko 00385, v Slovenijo s Hrvaške pa preko številke 00386.

JEZIK: Hrvaščina.

DENARNA ENOTA: Hrvaška kuna (HRK) 1 EUR = 7,3 HRK.

KREDITNE KARTICE: Večina po svetu uveljavljenih kreditnih kartic.

MENJAVA DENARJA: V bankah, menjalnicah, recepcijah hotelov. Menjalniška provizija lahko znaša od 0-3%.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE:Slovenija ima s Hrvaško podpisano konvencijo o nujnem zdravstvenem zavarovanju, zato vam svetujemo, da si pred odhodom pri območni enoti ZZZS priskrbite Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, s katero v državah članicah Evropske unije in Evropskega gospodarskega prostora ter v Švici, na Hrvaškem in v Makedoniji slovenske zavarovane osebe uveljavljajo nujne oziroma potrebne zdravstvene storitve. V vseh agenciji Ojla pa lahko sklenete dodatno zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS, ki ga močno priporočamo.

PREVOZI IN NAJEM VOZIL: Javni prevoz, taksi. Za informacije najema vozila se obrnite na tel. 03 703 1330.

HRANA IN PIJAČA: Razkošna kuhinja z najrazličnejšo zelenjavo, ribami, morskimi sadeži, dobrimi vini.

IMENA MESECEV: januar – siječanj, februar – veljača, marec – ožujak, april – travanj, maj – svibanj , junij – lipanj, julij – srpanj, avgust – kolovoz, september – rujan, oktober – listopad, november – studeni, december – prosinac

HIŠNI LJUBLJENČKI: Za pse, mačke in ostale hišne ljubljenčke so obvezna potrdila o zdravstvenem pregledu in cepljenju.

TEMPERATURA ZRAKA IN MORJA: Povprečna temperatura zraka (julij-avgust) je 24-25°C, morja (junij-september) pa 21-24°C

Kratke aktivne počitnice z avtobusom in Ojlinim animatorjem. Kopanje, pohodi, izleti,…

Zakaj z Ojlo na Krk?

 • Zato, ker bo sredi maja sonce zelo visoko, morje pa tudi takrat že vabi,
 • ker bomo lahko uživali ob dveh zunanjih bazenih v hotelskem resortu tik ob starem mestu Krk,
 • ker se boste prepustili napotkom in aktivnostim našega vodnika-animatorja,
 • ker boste po želji odšli na fakultativni izlet na Goli otok, po otoku z ogledom pršutarne, tudi na kakšen pohod boste odšli…
 • Zato, ker smo pripravili akcijsko ceno za hitre prijave,
 • ker imate ob večerji vključeno tudi pijačo

 

Resort Dražica 3* – glavna zgradba, depandansi Tamaris in Lovorka – 800 m od starega mesta KRK, obdan z zelenjem in številnimi sprehajalnimi potmi, dva zunanja bazena, tenis, mini golf, odbojka..
Sobe: klimatizirane in imajo sat. TV, majhen hladilnik in brezplačen WiFi

Odhodi: Videm-Ptuj, Maribor, Celje, Ljubljana…


Pošlji povpraševanje

04. 05. - 06. 05.


od 99 €

Modra cena do 30.3.
99€

Redna cena
139€


 • avtobusni prevoz
 • 2x nočitev, zajtrk, večerja v resortu Dražica 3*
 • pijača ob večerji
 • pijača dobrodošlice
 • svečana večerja ob svečah z glasbo
 • zunanji bazen, fitnes
 • animator Ojla


Doplačila: za 1/1 sobo 20€, turistična taksa 2,4€, soba BM 18€, dodatni dan (lastni prevoz) 38€

lastni prevoz -30%

Hotel Resort Dražica 3*

Hotelsko naselje Dražica leži neposredno ob obalni promenadi, ki vodi do starega mestnega jedra Krka (pribl. 800 m). V bližini je manjši zaliv Dražica s prijetnimi kavnimi bari. Skalnata plaža s terasami za sončenje in manjšimi prodnatimi zalivčki je oddaljena le nekaj metrov. Na plaži so prhe in kabine za preoblačenje, možno je najeti ležalnike.

V hotelski restavraciji se lahko okrepčate s samopostrežnim zajtrkom in večerjo. Izrazito bogat izbor okusne in raznovrstne hrane zadovoljuje vse okuse. Pijača ob večerji vključena v terminu 30.3.–23.6. in 15.9.–26.10.

Hotel Dražica, h kateremu pripada depandansa Villa Lovorka, ima zunanji sladkovodni bazen s toboganom in otroški bazen. Otroci pa se lahko razigrajo v mini klubu.

V naselju je na voljo 137 hotelskih sob in 73 sob v depandansah. Sobe so klimatizirane in imajo sat. TV, majhen hladilnik in brezplačen WiFi. Hotelsko parkirišče se doplača.

 

 

Več o namestitvi