Turistična agencija OjlaTuristična agencija Ojla
Forgot password?

Hrvaška

Hrvaška, dežela, ki jo velja obiskati v vseh letnih časih, čeprav s svojimi urejenimi in čistimi kopališči, neštetimi zalivi in otoki ter naravnimi lepotami privabi največ ljudi prav poleti za časa počitnic. Kljub temu popotniki, ki poznajo blagodejni učinek sredozemskega podnebja, vedo, da so ob jadranski obali počitnice čudovite tudi spomladi in jeseni. V poletnih mesecih v zgodovinsko bogatem okolju zaživi umetnost.

Palače, atriji in trgi starodavnih mest postanejo prizorišča tradicionalnih mednarodnih festivalov. V naši ponudbi boste našli celotno hrvaško obalo, tako da se boste lahko nemoteno posvetili odkrivanju Jadrana, enega najlepših morij na svetu.

NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ

POTREBNE POTNE LISTINE: Veljaven slovenski potni list ali osebna izkaznica.

CARINSKI POSTOPKI: Na Hrvaško lahko brez carinskih dajatev pripeljete predmete za osebno uporabo in prehrambene izdelke, potrebne za 1 dan bivanja. Tehnične predmete obvezno prijavite carini.

TELEFONSKI KLICI: Na Hrvaško lahko pokličete iz Slovenije s klicno številko 00385, v Slovenijo s Hrvaške pa preko številke 00386.

JEZIK: Hrvaščina.

DENARNA ENOTA: Hrvaška kuna (HRK) 1 EUR = 7,3 HRK.

KREDITNE KARTICE: Večina po svetu uveljavljenih kreditnih kartic.

MENJAVA DENARJA: V bankah, menjalnicah, recepcijah hotelov. Menjalniška provizija lahko znaša od 0-3%.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE:Slovenija ima s Hrvaško podpisano konvencijo o nujnem zdravstvenem zavarovanju, zato vam svetujemo, da si pred odhodom pri območni enoti ZZZS priskrbite Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, s katero v državah članicah Evropske unije in Evropskega gospodarskega prostora ter v Švici, na Hrvaškem in v Makedoniji slovenske zavarovane osebe uveljavljajo nujne oziroma potrebne zdravstvene storitve. V vseh agenciji Ojla pa lahko sklenete dodatno zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS, ki ga močno priporočamo.

PREVOZI IN NAJEM VOZIL: Javni prevoz, taksi. Za informacije najema vozila se obrnite na tel. 03 703 1330.

HRANA IN PIJAČA: Razkošna kuhinja z najrazličnejšo zelenjavo, ribami, morskimi sadeži, dobrimi vini.

IMENA MESECEV: januar – siječanj, februar – veljača, marec – ožujak, april – travanj, maj – svibanj , junij – lipanj, julij – srpanj, avgust – kolovoz, september – rujan, oktober – listopad, november – studeni, december – prosinac

HIŠNI LJUBLJENČKI: Za pse, mačke in ostale hišne ljubljenčke so obvezna potrdila o zdravstvenem pregledu in cepljenju.

TEMPERATURA ZRAKA IN MORJA: Povprečna temperatura zraka (julij-avgust) je 24-25°C, morja (junij-september) pa 21-24°C

Mljet, zelena oaza sredi Jadrana, ponuja številne priložnosti za samostojna raziskovanja, za miren počitek ali prijetno druženje. Na otoku se kopajo praktično do konca jeseni, saj znajo biti dnevi prijetno ogreti, morje pa toplo. Zagotovo pa v jezerih v bližini hotela, v samem srcu narodnega parka, ki ponujajo vsaj za 3-4° toplejšo morsko vodo. Naš predstavnik vas bo povabil na raziskovanja, na kakšno animacijsko srečanje ali pogovor ob travarici…


ZAKAJ NA MLJET Z OJLO NA ZAKLJUČEK POLETJA?

• Zato, ker dobro poznamo otok in domačine, poznamo številne skrite poti, ki nam bodo odprle oči in srce
• Zato, ker gredo na Mljet le tisti, ki vedo, da je to najlepši čas, ko je morje še zelo toplo, zrak tudi, priložnosti za raziskovanje pa neomejeno.
• Zato, ker bomo skupaj odšli na kolesarjenje, kopanje na Soline, v skrite rove…
• Zato, ker bomo skupaj (če boste tako želeli), šli na otok Sv. Marije, na najvišji vrh Montekuc, v zapuščene vojaške rove, na peščeno plažo Saplunaro, na fakultativni izlet po otoku…
• Zato, ker vas bomo z našimi animatorji tudi razvedril, se naučili kakšno dalmatinsko ali poskrbeli za zdravo življenje.
• Zato, ker raznovrstne hranljive soli in vodikov sulfid, ki jih najdemo v jezerih, blagodejno in zdravilno vplivajo na revmatična in kožna obolenja
• Zato, ker je slavni francoski raziskovalec Jacques Cousteau območje Mljeta označil kot enega najlepših potapljaških lokacij na svetu.
• Zato, ker v hotelu odlično kuhajo in pečejo / samopostržni način postrežbe
• Zato, ker imamo edini zraven svojega animatorja, organiziran bo tudi prevoz vsakih 5 dni.
• Zato, ker bodo v teh dneh zrele mandarine v dolini Neretve in vas bomo tam «pocrkljali« s postankom in degustacijo
• Zato, ker vas bo Mljet preprosto očaral.

 

Rekli so:

Trgatev smo opravili in moram reči, da so nama počitnice na Mljetu prišle kot naročene za sproščanje in počitek. Ampak saj nismo nič počivali; otok je prekrasen, kar smo spoznali na celodnevnem izletu, Natalija, super punca s harmoniko, nas je peljala tudi v Dubrovnik, družba pa tudi odlična. Energije bo dovolj vsaj do Martinovega, ko se zopet vidimo. Saj pridete k nam v Prekmurje??
Srečko in Nada iz Ljutomera

Rad kolesarim, vaš Miha, ki nas je vodil, pa tudi. Hvala za vse ugodnosti, ki ste nam jih omogočili, vključno z cenejšim najemom kolesta in pozornostjo ob rojstnem dnevu..
Andrej iz Mozirja
Dobra odločitev za najine počitnice v oktobru. Res si nisem mislil, da nas bo poletje, na katerega smo vsi že pozabili, tukaj na Mljetu še počakalo. Neverjetno: morje 24 stopinj, jezera 26. Mi je bilo kar težko izpustiti kakšne vaše namige, ampak tokrat se morju in dobri hrani nisva mogla odreči.
Lea in Iztok iz Velenja

Včeraj smo se vrnili z Mljeta. Z možem sva že veliko prepotovala na različne načine in z različnimi sopotniki. Predanost in dobra volja vaših animatorjev Natalije, Mirana in Mihe od jutra do večera nam je naredilo teh nekaj dni nepozabnih. Vse to sta znala prenesti tudi na nas udeležence in lahko rečem, da smo postali ena velika družina. Res je k temu pripomoglo tudi prekrasno vreme, a vendar gre vsa zasluga, da je bilo tako, njim.
Na svetu si, da greš za SONCEM.
Danaja in Jure iz Zreč
Pozdravljeni,
prejšnji teden sva z ženo prvič dopustovala z vašo agencijo in sicer na Mljetu.
Po izredno lepi izkušnji in prijetnem druženju sva prepričana, da bova še kdaj uporabila vaše storitve predvsem zaradi vaših enkratnih predstavnikov. Združila sta svoje profesionalne in izobraževalne naloge s sproščujočo domačo atmosfero v skupini. Tako smo se ves čas vsi počutili, kot bi se že dolgo poznali.
Pohvalila bi še vaše prijazne in ustrežljive sodelavke ki so nas pred odhodom večkrat telefonsko obveščale o raznih uporabnih informacijah. Agencija OJLA, hvala za odlično organiziran in lep oddih – potovala bova z vami še naprej.
Staša in Franjo

 

Nagradni natečaj Svet je lep
Natečaj traja od 12. februarja do 15. novembra 2017

Pričakujemo posnetke narejene na izletu, potovanju…
Glavna nagrada: 2 dnevni izlet v Bratislavo 16. decembra 17
Tolažina nagrada: enodnevni predpraznični izlet po izbiri

VEČ


Pošlji povpraševanje

01. 10. - 06. 10.


279 €

 

 


 • 5x polpenzion v hotelu Odisej 3* (zajtrk in večerja samopostrežno),
 • avtobusni prevoz, trajekt (odhod 30.9. zvečer iz MB, CE, LJ),
 • dobrodošlica z mandarinami v dolini Neretve,
 • prepevamo dalmatinske pesmi z Miranom in Natalijo,
 • lubenica party,
 • pesmarica dalmatinskih pesmi,
 • vstopnina v nacionalni park,
 • ladjica na otok Sv. Marije,
 • pohod na Montekuc in Soline,
 • pozdrav soncu – jutranja razgibavanja,
 • vodstvo in organizacija.


Popusti: otroci do 13 let 2+1 brezplačno, 2+2 50%, 1+1 30 %.

Lastni prevoz: -100€

Doplačila na osebo: 1/1 soba 50€, turistična taksa 6€ nad 12 let, soba balkon 15€, soba balkon–morje 35€, kosilo 35€

Animacija: Miran Vavče, Natalija Hočevar

Hotel Odisej 3*

Lega: Hotel Odisej se nahaja v naselju Pomena in je hkrati tudi edini hotel v Nacionalnem parku. Nekaj minut hoje od hotela sta dve slani jezeri, ki predstavljata znamenitost otoka in sta zelo priljubljena za kopanje, saj nudita vrsto različnih,  majhnih plaž, tako da lahko vsak najde kotiček samo zase.

Plaža: Oddaljenost od plaže 10 m, kamnita, ob hotelu betonirana, brezplačni ležalniki in senčniki, priljubljeno je kopanje na Malem jezeru – od hotela oddaljeno 400 m.

Bivanje – sobe: Klima, prha/wc (obnovljene kopalnice), fen, sat TV, minibar, del sob ima balkon, pogled na morsko stran ali park, možnost dodatnega ležišča (kavč na razteg), možnost otroške posteljice (doplačilo na licu mesta)

Restavracija: Klimatizirana restavracija s pokrito teraso s pogledom na morje – polpenzion – bogat samopostrežni zajtrk ter večerja

Hotelska ponudba: Klimatizirani skupni prostori, recepcija, restavracija, aperitiv bar, taverna, dvigalo v glavni zgradbi, terasa z žarom, betonirana površina za sončenje, zunanji bazen za otroke z morsko vodo, brezplačni ležalniki in senčniki (omejeno število), možnost priveza za manjše plovilo, parkirišče, možnost uporabe sefa in pranje perila, igralnica, dvorana za biljard, menjalnica, manjši wellness (l.2007) – fitness (brezplačen za hotelske goste), savna, usluge beauty centra za doplačilo (masaže, manikura, predikura).

Športna ponudba: Kanu, kajak, kolesarstvo, potapljanje, deskanje, šola deskanja, ob obali mljetskih jezer se razprostira tudi 12 km dolga sprehajalna steza, ki je namenjena sprehajalcem in kolesarjem.

Domače živali: dovoljene ob predhodni potrditvi v agenciji.

OCENA OJLA: ***

 

Na Mljetu smo doma. Tam osebno poznamo prav vse lastnike, plaže, skrite kotičke, gostilne, prevoznike in čistilke. Vsako leto številni naši potniki tam otvorijo in zaključijo poletje. Preverite naše klubske pakete:

VSTOP V POLETJE (7.5.-17.5., 1.6.-6.6.)

ZABAVEN VSTOP V POLETJE (22.5.-1.6.)

FOTO POČITNICE (17.5.-22.5.)

8-DNEVNI IZSTOP IZ POLETJA (24.9.-1.10.)

ZABAVEN ZAKLJUČEK POLETJA (1.-6.10.)

IZSTOP IZ POLETJA (6.-11.10.)

Več o namestitvi