Ojla TravelOjla Travel
Forgot password?

V Trogir z avtobusom

Trogir

Mesto, kjer se je prepletala ilirska, grška in rimska kultura. Mesto je »zaklad umetnosti« in je pod zaščito Unesca, ter izžareva rokovanje kulture, narave in življenja. Trogir je mestece in pristanišče na Hrvaškem, na koncu Kaštelanskega zaliva, v Trogirskem kanalu, 25 km zahodno od Splita. V okolici Trogira so lepe plaže, posebno tista okoli Segeta, zahodno od Trogira in plaža v zalivu Saldun na severozahodu Čiova.

Srednja Dalmacija

Srednja Dalmacija je poznana po prekrasnih plažah na področju Makarske in plaži »Zlatni rat« na otoku Braču. Te plaže so pogost motiv razglednic, kombinacija belih drobnih kamenčkov in bistrega modrega morja Vam govorijo, da enostavno morate na kopanje. Ljubitelje kulture čakata dve prestolnici: Dioklecijanova palača v Splitu in staro mestno jezgro Trogirja, ki spadata pod zaščito UNESCO-a. nočne ptice bodo lahko lepo uživale na obali, v barih na plažah in v trendy diskotekah v Makarski, Hvaru, v Bolu in Splitu. Na otoku Hvaru se najde prostor tudi za ljubitelje mirnega oddiha. Ljubitelje aktivnih počitnic pa čaka planina Biokovo.

Hrvaška

Hrvaška, dežela, ki jo velja obiskati v vseh letnih časih, čeprav s svojimi urejenimi in čistimi kopališči, neštetimi zalivi in otoki ter naravnimi lepotami privabi največ ljudi prav poleti za časa počitnic. Kljub temu popotniki, ki poznajo blagodejni učinek sredozemskega podnebja, vedo, da so ob jadranski obali počitnice čudovite tudi spomladi in jeseni. V poletnih mesecih v zgodovinsko bogatem okolju zaživi umetnost.

Palače, atriji in trgi starodavnih mest postanejo prizorišča tradicionalnih mednarodnih festivalov. V naši ponudbi boste našli celotno hrvaško obalo, tako da se boste lahko nemoteno posvetili odkrivanju Jadrana, enega najlepših morij na svetu.

NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ

POTREBNE POTNE LISTINE: Veljaven slovenski potni list ali osebna izkaznica.

CARINSKI POSTOPKI: Na Hrvaško lahko brez carinskih dajatev pripeljete predmete za osebno uporabo in prehrambene izdelke, potrebne za 1 dan bivanja. Tehnične predmete obvezno prijavite carini.

TELEFONSKI KLICI: Na Hrvaško lahko pokličete iz Slovenije s klicno številko 00385, v Slovenijo s Hrvaške pa preko številke 00386.

JEZIK: Hrvaščina.

DENARNA ENOTA: Hrvaška kuna (HRK) 1 EUR = 7,3 HRK.

KREDITNE KARTICE: Večina po svetu uveljavljenih kreditnih kartic.

MENJAVA DENARJA: V bankah, menjalnicah, recepcijah hotelov. Menjalniška provizija lahko znaša od 0-3%.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE:Slovenija ima s Hrvaško podpisano konvencijo o nujnem zdravstvenem zavarovanju, zato vam svetujemo, da si pred odhodom pri območni enoti ZZZS priskrbite Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, s katero v državah članicah Evropske unije in Evropskega gospodarskega prostora ter v Švici, na Hrvaškem in v Makedoniji slovenske zavarovane osebe uveljavljajo nujne oziroma potrebne zdravstvene storitve. V vseh agenciji Ojla pa lahko sklenete dodatno zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS, ki ga močno priporočamo.

PREVOZI IN NAJEM VOZIL: Javni prevoz, taksi. Za informacije najema vozila se obrnite na tel. 03 703 1330.

HRANA IN PIJAČA: Razkošna kuhinja z najrazličnejšo zelenjavo, ribami, morskimi sadeži, dobrimi vini.

IMENA MESECEV: januar – siječanj, februar – veljača, marec – ožujak, april – travanj, maj – svibanj , junij – lipanj, julij – srpanj, avgust – kolovoz, september – rujan, oktober – listopad, november – studeni, december – prosinac

HIŠNI LJUBLJENČKI: Za pse, mačke in ostale hišne ljubljenčke so obvezna potrdila o zdravstvenem pregledu in cepljenju.

TEMPERATURA ZRAKA IN MORJA: Povprečna temperatura zraka (julij-avgust) je 24-25°C, morja (junij-september) pa 21-24°C

Low cost akcija – s prevozom.

 

ZAKAJ Z NAMI V AVGUSTU V TROGIR?

 • ker bomo za vas organizirali avtobusni prevoz iz Slovenije, vam prihranili skrbi z vožnjo, vi pa lahko začnete uživati takoj,
 • ker smo rezervirali depandanso hotela Medena, ki se nahaja v Seget Donji, od koder imate samo 4 km do starega mestnega jedra Trogir, do tja vozi tudi ladjica
 • ker je Trogir poznan kot muzej romantike na prostem,
 • ker smo za vas pripravili različne namestitve 4*, 3*, 2*,
 • ker bo z vami tudi Ojlin predstavnik, ki bo za vas organiziral ogled mesta Trogir
 • ker boste lahko odšli na fakultativni izlet /fish piknik, na posestvo pokojnega Vinka Coceja, po lubenice v dolino Neretve../
 • ker smo za plitke žepe in nezahtevne goste pripravili cenovno najbolj ugodno ponudbo v preprostih depandansah ob morju,
 • ker je v torek, 15.8. dela prost dan.

 

HOTEL MEDENA: Hotel se nahaja v turističnem naselju Medena, 4 km od Trogira in 30 km od Splita. V bližini je peščeno-prodnata in betonska plaža. Na voljo je veliko športnih aktivnosti, napihljiva vodna zabava in veliko lokalov…

Depandansa – sobe low cost /zelo preproste, manjše sobe z ločenima posteljama, možno dodatno ležišče – zofa, Tv, bližje morju in dogajanju na plaži, prehrana /bogat samopostrežni izbor jedi/ v centralni restavraciji hotela Medena 3/4*… Za nezahtevne goste, tiste, ki jim morje in sonce pomeni več kot udobje v sobah, tv ipd…

 

VEČ O HOTELU IN CENE ZA POLETJE


Namestitev Pošlji povpraševanje

05. 08. - 12. 08.


od 309 €

Sobe low cost 2*, depandansa ob morju – 329€
Modra cena do 31.7. – 309 €

Otrok do 14. leta 1/2+1  – 199 €

 

Sobe B economy 2* – 539€
Sobe BM standard 3* – 589€
Sobe B superior 4* – 639€

 

 


 • avtobusni prevoz iz Ptuja-Videm, Maribora, Celja, Ljubljane in Novega Mesta (ob minimalno 15 prijavljenih potnikih)
 • 7 x polpenzion v hotelu Medena
 • Izlet-ogled Trogirja
 • predstavnik Ojla


Lastni prevoz:
low cost z znižano ceno 279€

Doplačila:
turistična taksa 1,2€/dan nad 12 let, 1/1 soba +115€ (velja za low cost depandansa), prevoz (v primeru drugih vrst sob) +50€

Popusti:
otrok do 12 let 1+1 € -30%

Opomba:
V depandansi ni možna namestitev dodatne postelje.

Hotel Medena 2* / 3* / 4*

LOKACIJA: V turističnem naselju Medena, 4 km od Trogirja in 30 km od Splita.

PLAŽA: Peščeno-prodnata in betonska plaža, 150 m od hotela.

HOTELSKA PONUDBA: Recepcija, restavracija, aperitiv bar, taverna, frizerski salon, plesna terasa, diskoteka, sef, menjalnica, trgovina s spominki, dostop do brezžičnega interneta na območju recepcije in sobah (brezplačno), parkirišče (ni varovano).

SOBE: Hotel sestavljata dve glavni zgradbi (A in B) in dva paviljona oz. depandansi (C in D); 630 sob različnih kategorij.
Low cost sobe 2*: neobnovljene, kopalnica (tuš, wc), telefon, tv, možnost dodatnega ležišča na kavču za manjšega otroka, nahajajo se v depandansi C in D.
Economy sobe 3*: klima, neobnovljene, kopalnica (tuš, wc), telefon.
Standard sobe 3*: obnovljene 2005, klima, telefon, sat TV, mini bar, sef, kopalnica (tuš, wc, sušilnik za lase), balkon s pogledom na morje. Nahajajo se v 7. in 8. nadstropju  zgradbe A in B.
Superior sobe 4*: obnovljene 2008, klima, telefon, sat TV, mini bar, sef, kopalnica (tuš, wc, sušilnik za lase), balkon s pogledom na morje. Nahajajo se v 5. in 6. nadstropju  zgradbe B.

STORITEV: Polpenzion (samopostrežni zajtrk in večerja).

ŠPORTNA PONUDBA: 6 teniških igrišč, vodni športi (čolni na vesla, sandolini, jadralne deske, banana boat, jet ski, smučanje, šola potapljanja), vodni park s tobogani, igrišča za nogomet, rokomet, košarko in odbojko, mini golf, najem koles.
NOVO V 2017! Zunanji bazen

DOMAČE ŽIVALI: Niso dovoljene.

Mogoče vas zanima tudi: https://ojla.si/izleti-potovanja/v-trogir-z-avtobusom-3/.

Več o namestitviPošlji povpraševanje