Turistična agencija OjlaTuristična agencija Ojla
Forgot password?

Ob 7.00 se bomo odpeljali izpred šole proti Trstu, kjer se bomo najprej ustavili pri zanimivi atrakciji na vratih Trsta ─ gradu Devin. Grad je privatna rezidenca Princese della Torre e Tasso, en del s čudovitim parkom barvitega mediteranskega rastlinja in bunkerjem iz II. svetovne vojne, pa je odprt tudi za obiskovalce.

Po ogledu tega zgodovinskega, plemenitega in kulturnega spomenika se bomo odpravili proti mestu, kjer nas bodo sprejeli v liceju France Prešeren, ki se s slovenskim učnim jezikom deli na štiri študijske smeri ─ klasični, jezikovni, znanstveni licej in znanstveni licej uporabnih ved. Vse smeri nudijo dijakom osnovno kulturno izobrazbo, potrebno za nadaljevanje univerzitetnega študija in za vstop na trg dela. Med prioritetami liceja ostaja poglobljeno znanje slovenskega jezika in slovenske kulture ter soočanje in sodelovanje z drugimi lokalnimi identitetami.

Podrobneje nam bodo predstavili še Slovensko Stalno Gledališče, ki zase pravi, da širi in poglablja vsakdanjo, ustvarjalno vez z osrednjeslovenskim prostorom. V času, ko se meje razblinjajo, gledališče utrjuje svojo vlogo posrednika med obema kulturama, med ustvarjalnostma med Alpami in Jadranom.

Preden nam bodo privoščili malo prostega časa za kavo ali sok na tržaških ulicah, ali pa za kakšen nakup, se bomo sprehodili še po središču mesta, kjer se občuti pravi utrip tega mesta, in si na kratko ogledali Piazzo Unita d’ Italia, vladno palačo, občinsko palačo, kip Karla VI., ki je tržaškemu pristanišču leta 1719 podelil status svobodnega pristanišča…

Domov se bomo odpravili v poznih popoldanskih urah.


Pošlji povpraševanje

Po želji za zaključene skupine


39 €


avtobusni prevoz po programu, cestne in ostale pristojbine, vse oglede po programu z vstopninami, slovensko vodenje z izkušenim vodičem, organizacijo potovanja.


Navedene cene so okvirne, saj so odvisne od števila prijavljenih, kraja odhoda, sezone, sprememb cen ponudnikov posameznih storitev,… Točno ceno bomo oblikovali posebej glede na individualna povpraševanja.


celo leto


naravne značilnosti in znamenitosti, spoznavanje zamejskih Slovencev, različnih krajev in kultur