Turistična agencija OjlaTuristična agencija Ojla
Forgot password?

HIT LETA 2017!

…res je stara. Že zato zasluži spoštovanje. Sprejme nas, uči nas, nahrani nas, veliko ji pomeni, da v njej uživamo… z vsemi čutili… dihamo v neokrnjenih prostranstvih planin, se učimo modrosti pastirjev, okušamo njihove dobrote, glasbo, svežino voda…

Za vas smo pripravili unikaten program. Sicer zajema tudi destinacije, ki so “standardne”. Ampak za nas so pomembnejši kraji, ki so prelepi s svojimi skrivnostmi. Potrudili se bomo da nove /stare poti/ morda nekje že videne, »odslikamo«, opišemo, pokažemo.. na svojstven , poseben način, ki vam bo odprl nove razsežnosti zanimivih balkanskih poti, ljudi, navad..

Zakaj z Ojlo na izlet v Bosno?

 • Zato, ker boste doživeli sprostitev ob glasbi, umetnosti in kulturi,
 • zato, ker vas bodo prevzele zgodbe pastirjev v prostranstvih planin, njihova hrana, običaji
 • zato, ker boste prisluhnili zgodbam Osmanskega cesarstva, vedutam, arhitekturi,…
 • zato, ker bomo raziskovali izgubljene bosanske piramide,
 • zato, ker bomo na kratko preklopili v nov svet.

 

Program:

1. dan
Jutro spet obeta zanimiv in prekrasen dan. Kmalu bomo v Sarajevu in naprej. Najprej odstremo poglede v kraju Visoko. Prepustimo se dobrim energijam piramid. Arheologi in turisti iz celega sveta se čudijo fenomenu oblikovanja hribov. Ali gre za igro narave? Ali so na tem ozemlju obstajale kulture, še preden so pričeli graditi piramide v Egiptu? Se zavedamo, kaj bi potrditev tega dejstva pomenila za zgodovino človeštva?
In že se vračamo v prestolnico.
Sledi sprehod po znameniti Baščaršiji v Sarajevu. Vzdušje skozi stoletja prepletenih multikultur je tam pustilo svoj pečat. Tako v arhitekturi, kot v prebivalcih. Začutimo trk in sobivanje kultur… Džamija, frančiškanski samostan s cerkvijo, sinagoga, pravoslavna cerkev, “Vječnica”, uličice obrtnikov, vse v coni sprehoda, … Seveda si vzamemo dovolj prostega časa tudi za uživanje v specialitetah. V poznem popoldnevu nas bo v “tunelu” presunila zgodba zadnje vojne. Šele kašnih dvajset let je namreč minilo od okupacije Sarjeva. Prebivalci so lahko preživeli samo ob neverjetni iznajdljivosti in pogumu. Tunel upanja, oziroma tunel rešitve je danes kot muzej priča neverjetnih zgodb.
Zapuščamo vrvež prestolnice in se podamo proti domovini “Vučka” – Bjelašnici. Sledi namestitev in večerja v lepem hotelu Bjelašnica sredi planine in svežega zraka. Nočitev.

2. dan
Po zajtrku nas pričakajo domačini, ki nas zapeljejo v prostranstva planine. Znajdemo se v domovini naše modre starke…V prostranstvih srečujemo samo “čobane” s čredami ovac. Dan v nedrjih Bosne, v divjini, kjer se je čas zares zaustavil. Zavemo se prvinskosti življenja. Popoldan bomo preživeli ob urejanju vtisov, sprehodih in pripravah na sproščujoč večer ob dobri hrani in glasbi. Nočitev.

3. dan
Po zajtrku se odpravimo do srednjeveškega mesteca Konjic, ki v gori skriva neverjetno zgodbo o mogočnosti nesmislov nekega ne tako zelo oddaljenega obdobja zgodovine. Podali se bomo pod površje – v mogočni “Titov bunker”.
Od tod naprej nas spremlja mogočna reka. Kratek postanek bo ob “Mostu na Neretvi” in ne tako dolga vožnja do Mostarja nam bo hitro minila. Sprehodili s bomo po tem znamenitem kamnitem mestecu, ki je zaradi vedut pod Unescovo zaščito. Nekaj čas si bomo vzeli za zajemanje sape in okušanje dobrot. V smernicah, ki smo si jih zadali, pa nadaljujemo proti izviru reke Bune, ki »prihrumi« na površje z neverjetno silo in se po nekaj kilometrih umiri in izgine. Tam samostan pod skalo in reka v mraku pridobita čaroben sijaj, ki nam ga podari naša Stara Bosna. Pripoveduje nam o derviših, sevdahu, stečkih, … Ob, oziroma kar na Buni nas čaka okusna večerja. Čisto zraven v parku pa prijetni bungalovi, kjer bomo prenočili.

4. dan
Po zajtrku nadaljujemo proti Međugorju, znamenitem romarskem središču med gorami. Po kratkem postanku bomo zopet raziskovali manj znane lokacije. Tokrat bodo to slikoviti in mogočni slapovi Kravice. Ob obisku “etno” vasi, skozi restavracijo celo teče reka, se bomo pred potjo proti domu še pošteno okrepčali.
Stara Bosna bo vesela zadovoljnih obrazov, napolnjenih s pozitivno energijo in novimi spoznanji ter nas opomnila, da so balkanske poti res neverjetno zanimive in ljudje neverjetno drugačni, pa tudi dobri, če začutijo toplino tistih, ki jih obkrožajo. Tokrat bomo to mi, ki bomo po končanem izletu zagotovo dobili povabilo in namig, da Stara Bosna skriva v svojih »nederih » veliko skrivnosti, ki bi jih bilo treba raziskati ob naslednjem obisku.

 


Pošlji povpraševanje

31. 05. - 03. 06. 2018


od 269 €

Modra cena za prijave v 2017: 269€

Redna cena: 289€


 • Prevoz, cestnine, parkirnine, stroški dveh šoferjev
 • 3x nočitev/zajtrk po programu/ hotel, bgw 3-4*
 • 3x večerja
 • ogled in razlaga piramid
 • piknik na vasi
 • poseben prevoz z džipi v nedostopne predele
 • vstop tunel, bunker
 • ogledi po programu
 • glasbeno presenečenje
 • dobrote iz doline Neretve
 • vstopne in turistične takse
 • odlično vodstvo z domačini in Polono


Možna doplačila:
1/1 soba + 60€, rezervacija sprednjih sedežev 10€/os, Coris zavarovanje

Minimum prijavljenih 40. V primeru manjšega št. prijav, se cena poveča za 10€ /35-39/ oz. 20€ /30-34/.