Ojla – turistična agencijaOjla – turistična agencija
Forgot password?

Srebrno jezero in skriti biseri pred Karpati

Srbija

Avtobus
Cena 270 €
Datum27.09. - 29.09.

Peljali vas bomo na kraj, kjer sončni žarki, tik pred Krpati, pobožajo jezero in ta se ob dotiku posrebri. Srebrno jezero.
Pomahali boste lahko Romunom, ki se nahajajo na drugem bregu Donave ali pa se z nami odpravili z ladjo pogledat Golubačko trdnjavo, se ozrli na Ramsko trdnjavo in ustje reke Pek. 
Zanimivo je skoraj ljubezensko razmerje med Slovenci in Balkanom. Nekdanja skupna država in kajpak fantastična kulinarika. Kako gre ljubezen skozi želodec bomo preverili pri kulinarični »roštiljadi« s tamburaši..
Zadnje izletniško popoldne bomo preživeli v mestu, imenovanim Balkanska vrata, Slovanski New York, Beograd.

 

1. dan: TOPOLA - OPLENAC - SREBRNO JEZERO

Prevoz, Nočitev, Kosilo, Večerja

Po nočni vožnji po panonski ravnini, bomo zavili v srce Šumadije. Ker gre ljubezen skozi želodec se bomo ustavili v Topoli, kjer se bomo v kraljevem mestu podkrepili s Karađorževem zrezku. Nato pa bomo radovedno pokukali v mavzolej v Oplencu, kjer je pokopana kraljeva družina Karađorđevičev. Družine, katere vsaj en član, Peter II., je bil tudi marsikateremu starejšemu, še živečemu Slovencu, edini kralj. V mavzeleju so zdaj pokopani skoraj vsi člani kraljeve družine Karađorđević. Osupnili boste nad mozaiki, ki poudarjajo svetost, velično kraja in rodbine. Pot bomo nadaljevali do Srebrnega jezera, kamor bomo prispeli v večernih urah. Ravno takrat, ko se sonce odpravlja počivat tja za Karpate in milijoni iskric sončnih žarkov posrebrijo jezero – od tod tudi ime.

2. dan: KRIŽARJENJE PO SREBRNEM JEZERU

Prevoz, Nočitev, Zajtrk, Kosilo, Večerja, Animacija

Jutro naznja nove, sveže lepote. Po zajtrku se bomo na obali pred hotelom vkrcali na ladjo. Sledilo bo križarjenje po najbolj slikovitem predelu Donave. Golubačka trdnjava, Ramska trdnjava, ustje reke Pek so le »češnjice na vrhu tortice« našega križarjenja. Svoje bodo dodala še obalna naselja, kot sta Požeženo in Moldovia na obali Romunije… Vsekakor pa je največja atrakcija križarjenja Golubaćka trdnjava na vhodu v Derdapsko sotesko. Gre za največjo in najdaljšo sotesko v Evropi, ki ji mnogi pravijo tudi Železna vrata, njene stene pa se nad Donavo dvigajo tudi do 800m nadmorske višine. O nastanku mesta Golubac med domačini kroži več legend. Najbolj znana je legenda o prelepi princesi Golubini, ki je odbila ženitno ponudbo pomembnega turškega paše. Ta jo je za kazen dal prikovati na osamelo skalo sredi Donave, na kateri je tudi izdihnila. Omenjena stena je dobila ime ˝Babakaj˝, kar v turškem jeziku pomeni ˝pokesaj se˝ in na svojem mestu sredi Donave stoji še danes. Stoletja je ta pokrajina navdihovala pesnike in pisatelje in verjamemo, da bo tudi vas. Na ladji bo za vas pripravljeno tudi kosilo in če bo po prihodu nazaj še kaj moči, vas bomo fakultativno povabili v čudovito vinsko klet v bližini. Po krajšem počitku, se bomo skupaj veselili na obali srebrnega jezera ob značilni srbski večerji z živo glasbo. Nočitev v hotelu.

3. dan: BEOGRAD - SLOVENIJA

Prevoz, Zajtrk

Po zajtrku se bomo poslovili od Srebrnega jezera in se ob ležerni vožnji po vzhodu Srbije podali v prestolnico Beograd. Beograd je imel vedno burno zgodovino, po nekaterih virih segajo njegovi začetki 7000 let v preteklost in tako velja za eno najstarejših mest v Evropi. Skozi zgodovino je dobival Beograd druge vzdevke kot so Balkanska vrata in Slovanski New York. Od leta 2006 je s približno 1,6 milijoni prebivalcev glavno mesto samostojne in suverene države Srbije, gospodarsko središče in center srbske kulture, izobraževanja in znanosti. Po strnjenem ogledu zanimivih točk bo nekaj prostega časa na slavni ulici Kneza Mihajlova za nakupe, kavico in kosilo. Popoldanski povratek proti domovini, kamor bomo prispeli v nočnih urah.


Pošlji povpraševanje

Modra cena do 1.7.: 259€

Redna cena
270€ • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu v dvoposteljni sobi,
 • vstopnina v mavzolej v Oplencu,
 • križarjenje po Donavi,
 • kosilo v Kneževem hanu,
 • vstopnina in ogled Golubačka trdnjava,
 • kosilo na ladji,
 • 1 x večerja v hotelu,
 • 1 x večerja na obali Srebrnega jezera z tamburaši,
 • turistična taksa,
 • odlično vodenje,
 • prevoz,
 • cestnine,
 • organizacija.enoposteljna soba 40€

 

Odhodi: Maribor, Celje, Ljubljana
Izlet iz posameznega kraja je zagotovljen ob min. 10 prijavljenih.


POMEMBNO!

 • opomba k ceni: minimalno število prijavljenih je 40. V primeru 34-39 prijavljenih zaračunavamo 20€ doplačila na osebo
 • odhod iz posameznega kraja zagotovimo, če je prijavljenih vsaj 10 potnikov od tam
 • obvestila o odhodu potniki prejmejo 5 dni pred odhodom