Turistična agencija OjlaTuristična agencija Ojla
Forgot password?

Magična Tirolska in Innsbruck v dveh dneh

Zakaj z Ojlo na magičen 2-dnevni potep po Severni Tirolski?

 • Zato, ker vas bomo peljali v čarobno utrdbo Kufstein, ki se v božičnem času spremeni v pravo božično vas,
 • ker se boste sprehodili po labirintu stojnic, ki se šibijo pod izvirnimi, tradicionalnimi Tirolskimi darili,
 • ker je Tirolska znana po lesenih, ročno izdelanih figuricah za jaslice, ki jih lahko kupite,
 • ker boste točno opoldan slišali največje Freieve orgle na svetu, ki ob ugodnem vetru božajo ušesa Bavarcem,
 • ker vas bomo popeljali v tirolsko prestolnico Innsbruck, na enega izmed najbolj znanih evropskih sejmov,
 • ker vas bomo peljali pred streho, pokrito s 2.657 pozlačenimi bakrenimi opekami,
 • ker boste lahko očarani nad muzejem kristalov Swarovski,
 • ker smo za vas pripravili zares pravljičen in udoben izlet.

 

PROGRAM POTOVANJA

 

1. dan
Za sedmimi gorami in sedmimi vodami, tik pod osmo goro Alpske verige, gnezdi prisrčno tirolsko mestece Kufstein. Vsako leto ob najbolj pravljičnem času, skozi staro mestno jedro zavije vonj po cimetu, piškotih, kuhanem vinu in domačem čaju. Okusno opremljene stojnice se šibijo pod težo dobrot in daril. Točno opoldan nas bo pozdravil petnajst minuten glasbeni vložek največjih Freievih orgel na svetu, ki se ob ugodnem vetru slišijo vse tja do Bavarske. V ozadju mesta se mogočno dviga istoimenska trdnjava Kufstein, ki se v decembrskem času spremeni v prvo deželo božiča. Tu vas čaka pravi labirint stojnic, ki ponujajo tradicionalne Tirolske izdelke. Pod tradicionalne izdelke se uvrščajo predvsem lesene figurice za jasli, katere nekateri mojstri izdelujejo kar na stojnicah. Vodnik vam bo predstavil vse zanimivosti trdnjave in vas prepustil sproščenemu rajanju po stojnicah.
Vožnja, večerja, nastanitev.

2. dan
Zajtrk in dobro jutro Innsbruck. Innsbruck se rad pohvali, da je prestolnica Alp in njihove kulturne raznolikosti. Zato je vseeno, kakšno garderobo boste izbrali: športni kombinezon, smoking ali znamenite “Lederhosen” , vse bo prav.
Na sprehodu po mestu, ki je kar dvakrat gostil zimske olimpijske igre, boste spoznali, poleg vrhunskega evropskega božičnega sejma, njegove največje atribute. Ustavili se bomo pred največjo znamenitostjo – zlato strešico. Gre za streho, pokrito s 2.657 pozlačenimi bakrenimi opekami, ki je bila narejena za cesarja Maksimilijana I., da je lahko z balkona pod streho opazoval in užival v dogodkih, ki so se odvijali na trgu pred njim. Med cerkvami ima posebno mesto Hofkirche (Cesarska cerkev), ki jo je dal zgraditi Ferdinand I. kot spomenik svojemu dedku, cesarju Maksimiljanu I. Maksimilijanov sarkofag, olepšan z lotosovimi listi, velja za enega najrazkošnejših posmrtnih spomenikov kateremukoli evropskemu cesarju. Od daleč bomo občudovali znamenito smučarsko skakalnico Bergisel, tretji postojanki prestižne novoletne turneje. Čas za nakupe, kavo, uživanje… Možnost obiska edinstvenega muzeja Swarovski, ki razveseljuje z bleščečimi kompozicijami kristalov.
Pot domov.


Pošlji povpraševanje

09. 12. - 10. 12.


135 €


 

 • vstopnina na magični božični sejem v Kufsteinu,
 • 1 x nočitev z zajtrkom,
 • večerja,
 • spremstvo izkušenega vodnika, prevoz, cestnine, parkirnine, mitnine,
 • darilo ojlinega dobrega moža, lepe želje in drobne pozornosti


Malenkosti, ki niso vključene:  doplačilo za izlet v muzej Swarovski, riziko odpovedi 5€, rezervacija sprednjih sedežev (1-8) 5€

 

Odhodi: Ljubljana, Celje, Maribor