Turistična agencija OjlaTuristična agencija Ojla
Forgot password?

Novoletne noči Dubrovnika

Hrvaška

Hrvaška, dežela, ki jo velja obiskati v vseh letnih časih, čeprav s svojimi urejenimi in čistimi kopališči, neštetimi zalivi in otoki ter naravnimi lepotami privabi največ ljudi prav poleti za časa počitnic. Kljub temu popotniki, ki poznajo blagodejni učinek sredozemskega podnebja, vedo, da so ob jadranski obali počitnice čudovite tudi spomladi in jeseni. V poletnih mesecih v zgodovinsko bogatem okolju zaživi umetnost.

Palače, atriji in trgi starodavnih mest postanejo prizorišča tradicionalnih mednarodnih festivalov. V naši ponudbi boste našli celotno hrvaško obalo, tako da se boste lahko nemoteno posvetili odkrivanju Jadrana, enega najlepših morij na svetu.

NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ

POTREBNE POTNE LISTINE: Veljaven slovenski potni list ali osebna izkaznica.

CARINSKI POSTOPKI: Na Hrvaško lahko brez carinskih dajatev pripeljete predmete za osebno uporabo in prehrambene izdelke, potrebne za 1 dan bivanja. Tehnične predmete obvezno prijavite carini.

TELEFONSKI KLICI: Na Hrvaško lahko pokličete iz Slovenije s klicno številko 00385, v Slovenijo s Hrvaške pa preko številke 00386.

JEZIK: Hrvaščina.

DENARNA ENOTA: Hrvaška kuna (HRK) 1 EUR = 7,3 HRK.

KREDITNE KARTICE: Večina po svetu uveljavljenih kreditnih kartic.

MENJAVA DENARJA: V bankah, menjalnicah, recepcijah hotelov. Menjalniška provizija lahko znaša od 0-3%.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE:Slovenija ima s Hrvaško podpisano konvencijo o nujnem zdravstvenem zavarovanju, zato vam svetujemo, da si pred odhodom pri območni enoti ZZZS priskrbite Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, s katero v državah članicah Evropske unije in Evropskega gospodarskega prostora ter v Švici, na Hrvaškem in v Makedoniji slovenske zavarovane osebe uveljavljajo nujne oziroma potrebne zdravstvene storitve. V vseh agenciji Ojla pa lahko sklenete dodatno zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS, ki ga močno priporočamo.

PREVOZI IN NAJEM VOZIL: Javni prevoz, taksi. Za informacije najema vozila se obrnite na tel. 03 703 1330.

HRANA IN PIJAČA: Razkošna kuhinja z najrazličnejšo zelenjavo, ribami, morskimi sadeži, dobrimi vini.

IMENA MESECEV: januar – siječanj, februar – veljača, marec – ožujak, april – travanj, maj – svibanj , junij – lipanj, julij – srpanj, avgust – kolovoz, september – rujan, oktober – listopad, november – studeni, december – prosinac

HIŠNI LJUBLJENČKI: Za pse, mačke in ostale hišne ljubljenčke so obvezna potrdila o zdravstvenem pregledu in cepljenju.

TEMPERATURA ZRAKA IN MORJA: Povprečna temperatura zraka (julij-avgust) je 24-25°C, morja (junij-september) pa 21-24°C

Zakaj z OJLO na Silvestrovo v Dubrovnik?

 • Zato, ker tradicionalno že desetletja gre z nami največ slovenskih gostov.
 • Zato, ker smo za vas izbrali odličen nov hotel Sheraton 5* po izjeni ceni, kakršne ne bo nikoli več.
 • Zato, ker lahko izberete tudi  obnovljen hotel Lero 4*, ki je blizu starega mesta.
 • Zato, ker se znamo poveseliti in razigrano vstopiti v novo leto.
 • Zato, ker bo letos na Stradunu res pestro s klapami in popularnimi izvajalci zabavne glasbe.
 • Zato, ker pripravljamo novoletno kopanje v morju.
 • Zato, ker gremo na vas in se tam tudi družno poveselimo.
 • Zato, ker imamo možnost na kratko skočiti v Črno goro na izlet.
 • Zato, ker naši avtobusi potujejo ponoči in smo po prijetni vožnji zjutraj že v »akciji«.
 • Zato, ker bo Dubrovnik osvetlil prekrasen ognjemet.
 • Zato, ker bomo imeli možnost prisluhniti tudi simfonikom.
 • Zato, ker naj bi imeli prost tudi praznični 2. januar, ko se odpravljamo domov.
 • Zato, ker bo to za vas do sedaj, če boste tako želeli, najlepši vstop v novo leto.

 

Dubrovnik  je z novoletnim praznovanjem dolga leta med vodilnimi mesti z najbolj razgibanim programom, naši gostje pa med najbolj zaželenimi, saj se znamo poveseliti,  znamo ceniti njihovo glasbo,  dalmatinske dobrote, njihovo vino, znamo ceniti njihovo zgodovino, znamo prisluhniti zgodbam in ubranemu petju. Iskreno upamo, da bo tudi tokrat tako, da bo prehod iz starega leta v novo čim lepši, poln veselja in radosti.

Zdaj je že jasno, da bo vstop v novo leto 2018 v Dubrovniku  spet zanimiv,  pester za obiskovalce, da bo veliko prireditev, da bomo videli na delu znana imena glasbene scene  (Dino Merlin za Silvestrovo) in da si bomo tudi s pomočjo agencije Ojla, ki je zadnja leta prisotna v mestu iz kamnitih kock in s slovenskimi gosti daje razigran prazničen utrip, pripravili nepozaben dogodek.

O DOGAJANJU V MESTU

Na glavni ulici Stradun se bo največ dogajalo. Že 30.12. bo na osrednjem odru zanimivo, zabavno in razigrano z domačimi popularnimi skupinami. Naši gostje si bodo z lokalnimi vodniki pogledali mesto iz kamnitih kock, povabljeni boste na informativno srečanje.

V Dubrovniku je običaj, da zadnji dan starega leta koledujejo od lokala do lokala. Številne domače klape, folklorni ansambel Linđo, mestna »pleh muzika«, zbor Libertas, klape, stari, mladi – vsi imamo se strašno radi. Prepevajo, modrujejo, nazdravljajo. Običajno župan mesta točno opoldne z zdravico in šampanjcem naznani pričetek 24 urne zabave, ki bo letos popestrena tudi s silvestrsko uverturo za najmlajše, katerim se bo že popoldne pridružila osrednja zvezda silvestrskega programa.  Letos bo to DINO MERLIN, ki je lani v Sarajevu za novo leto privabil zgodovinsko število poslušalcev – kar 100.000 je uživalo v ritmih njegove glasbe na prehodu iz starega v novo leto (VEČ). V večernem silvestrskem dogajanju na Stradunu  bodo program popestrila zveneča imena popularne glasbe, prizorišče pa bo osvetlil veliki novoletni ognjemet.

Prvi dan novega leta bo, kot se za ta čas spodobi, dubrovniški simfonični orkester pripravil opoldanski novoletni koncert. Ojla vas bo ob tem povabila še na fakultativni izlet na vas ali v Črno goro, mogoče na mestni novoletni maraton ali novoletno kopanje.

O PREVOZU

Avtobusi običajno krenejo na pot iz :

 1. Celja, Maribora, Ptuja,
 2. Domžal, Ljubljane, Novega Mesta

v večernih urah 29.12. /21.00-23.00/, tako da so gostje zgodaj dopoldne že v svojih sobah in imajo nekaj časa za počitek pred silvestrskimi dogodki.
Odhod iz posameznega kraja bo zagotovljen ob minimalni prijavi 10 potnikov na vstopno mesto. O mestih vstopa so potniki pisno obveščeni 5 dni pred odhodom.

Povratek bo 2.1. po zajtrku, tako da boste doma v  večernih urah. Na povratku se ustavimo v dolini Neretve, kjer si boste lahko kupili mandarine in darila narave za vaše najdražje, Zvone z družino pa nas bo »posladkal« z domačimi »priboljški«.

To je le delček programa, ki je pripravljen za tiste, ki si želijo preživeti nepozabne trenutke v tem dalmatinskem biseru. Upamo, da boste iz ponujenega izbrali najboljše in da bomo voščila med prvimi razdelili prav vam.

O NAMESTITVI

Za vas smo izbrali kvaliteten in atraktiven hotel Sheraton 5* s prostornimi in lepo opremljenimi sobami (34 m2), z bazenom in savnami/vključeno v ceno/, z odličnim /samopostrežnim/ izborom hrane, s številnimi prostori za proste aktivnosti,  z bogatim silvestrskim programom…

Nov hotel  leži v naselju Srebreno, 6 km od starega mesta, do koder bomo 1x dnevno organizirali transfer z avtobusom/prvi dan popoldne, drugi dan po večerji, tretji dan dopoldne/, drugače pa vam bo na voljo še hotelski shuttle ter redna avtobusna linija, ki vozi vsakih 45 min (200 m vstran je avtobusna postaja).

V tem hotelu bo največ naših potnikov, naš predstavnik ter izvir klubskih aktivnosti.

Več o hotelu…

 

Hotel Lero 4* je blizu starega mesta in je bil v zadnjem letu dograjen, delno obnovljen. Sobe so lepo urejene (SUP- večje z balkonom). Gostje pohvalijo samopostrežno prehrano. Za silvestrovo  je večerja obogatena (brez glasbe). Notranjega bazena hotel nima. Iz hotela lahko pridete v staro mesto peš v približno 15-20 minutah.

Več o hotelu…

 

Lahko pa izberete tudi paket z lastnim prevozom v hotelih iz naše ponudbe: 

Hotel Kompas 4*+

Hotel Sheraton 5*

Hotel Lero 4*


Pošlji povpraševanje

29. 12. - 02. 01.


od 128 €

Hotel Lero 4* 

128 € nočitev z zajtrkom, lastni prevoz

199 € paket z vključenim zajtrkom

229 € paket polpenzion
Otroci do 12 let (2+1, 2+2)- 159€

Odhod iz Novega Mesta, Hotel Lero – 219€

 

Hotel Sheraton 5* – RAZPRODANO!!!

234 € – paket z vključenim zajtrkom

264 € – paket polpenzion

339 € – paket polpenzion in silvestrska večerja

Otroci do 12 let (2+1, 2+2)- 179€

 

 


 • avtobusni prevoz,
 • dobrodošlica v dolini Neretve /mandarine/,
 • 3x nočitev sobe standard,
 • 3x samopostrežni zajtrk in večerja, obogatena večerja na Silvestrovo,
 • kopanje v pokritem bazenu in savna (samo Sheraton),
 • ogled mesta z lokalnim vodnikom,
 • animacijske aktivnosti po programu,
 • takse, drobne pozornosti in lepe želje,
 • 1x dnevno organiziran brezplačen transfer v staro mesto po programu OJLA (samo Sheraton).


Možna doplačila:

Hotel Sheraton:

 • 1/1 soba 90€,
 • prevoz na silvestrsko dogajanje v starem mestu – 10€ (odhod 21.00- povratek 1.30).

Hotel Lero:

 • soba sup, večja, balkon –  15€/osebo/dan,
 • 1/1 soba 90€.

Fakultativni izleti po izbiri:

 • Izlet na vas s hrano, pijačo in zabavo – 40€/osebo,
 • Črna gora s kosilom – 45€/osebo.