Turistična agencija OjlaTuristična agencija Ojla
Forgot password?

Na Gorenjsko na posestvo doživetij

Na skoraj 500 hektarov velikem posestvu na pragu Alp, imata svoj dom bogata naravna in kulturna dediščina parka in posestva Brdo. Občudujete ju lahko v tisočerih rastlinskih in živalskih vrstah v najrazličnejših življenjskih okoljih, unikatno poslikanih čebelnjakih, kozolcih toplarjih, nekdanji grajski pristavi in oranžeriji, zbirki kipov in plastik na prostem ter seveda gradu Brdo in konjeniškim centrom z lipicanci, kot osrednjem objektu posestva.

Na strokoven in zanimiv način bomo spoznali bogato zgodovino in pestro sedanjost kompleksa Brdo. Na skupnem sprehodu med drugim spoznate najpomembnejše brdske lastnike in objekte, del bogatega živalskega in rastlinskega sveta ter se seznanite z glavnimi dejavnostmi zavoda v današnjem času.

Ker smo že čisto blizu Alp, se bomo zapeljali čisto do Vrat v raj pod Mojstrano, kjer bomo zavili v slikovito dolino Radovne in se ustavili pri domačiji, kjer je še vse tako kot pred mnogimi leti, ko je domačinom kruh dajala kovačija. Pocarjeva domačija iz leta 1609 je res zanimiva in vredna ogleda, očarajo nas ostanki žag in mlinov…

Mimo slovenskega bisera Bleda bomo prispeli v Globoko, kjer se družina Peternelj ukvarja z vzrejo Lipicancev, s kočijami pa se radi posvetijo tudi turistom.

Res popoln dan. In za zaključek si v Radovljici privoščimo bogato večerjo, ki nas bo pospremila proti domačem kraju.

Predviden odhod ob 8.00, povratek 20.00.


Pošlji povpraševanje

Po želji za zaključene skupine


od 48 €

cena velja za minimalno 45 prijavljenih oseb, odvisna pa je tudi od kraja odhoda!


  • Avtobusni prevoz
  • Oglede po programu
  • Vstopnine: Brdo, Pocarjeva domačija
  • Večerja
  • Vodstvo in organizacija