Turistična agencija OjlaTuristična agencija Ojla
Forgot password?

Srednja Dalmacija

Srednja Dalmacija je poznana po prekrasnih plažah na področju Makarske in plaži »Zlatni rat« na otoku Braču. Te plaže so pogost motiv razglednic, kombinacija belih drobnih kamenčkov in bistrega modrega morja Vam govorijo, da enostavno morate na kopanje. Ljubitelje kulture čakata dve prestolnici: Dioklecijanova palača v Splitu in staro mestno jezgro Trogirja, ki spadata pod zaščito UNESCO-a. nočne ptice bodo lahko lepo uživale na obali, v barih na plažah in v trendy diskotekah v Makarski, Hvaru, v Bolu in Splitu. Na otoku Hvaru se najde prostor tudi za ljubitelje mirnega oddiha. Ljubitelje aktivnih počitnic pa čaka planina Biokovo.

Hrvaška

Hrvaška, dežela, ki jo velja obiskati v vseh letnih časih, čeprav s svojimi urejenimi in čistimi kopališči, neštetimi zalivi in otoki ter naravnimi lepotami privabi največ ljudi prav poleti za časa počitnic. Kljub temu popotniki, ki poznajo blagodejni učinek sredozemskega podnebja, vedo, da so ob jadranski obali počitnice čudovite tudi spomladi in jeseni. V poletnih mesecih v zgodovinsko bogatem okolju zaživi umetnost.

Palače, atriji in trgi starodavnih mest postanejo prizorišča tradicionalnih mednarodnih festivalov. V naši ponudbi boste našli celotno hrvaško obalo, tako da se boste lahko nemoteno posvetili odkrivanju Jadrana, enega najlepših morij na svetu.

NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ

POTREBNE POTNE LISTINE: Veljaven slovenski potni list ali osebna izkaznica.

CARINSKI POSTOPKI: Na Hrvaško lahko brez carinskih dajatev pripeljete predmete za osebno uporabo in prehrambene izdelke, potrebne za 1 dan bivanja. Tehnične predmete obvezno prijavite carini.

TELEFONSKI KLICI: Na Hrvaško lahko pokličete iz Slovenije s klicno številko 00385, v Slovenijo s Hrvaške pa preko številke 00386.

JEZIK: Hrvaščina.

DENARNA ENOTA: Hrvaška kuna (HRK) 1 EUR = 7,3 HRK.

KREDITNE KARTICE: Večina po svetu uveljavljenih kreditnih kartic.

MENJAVA DENARJA: V bankah, menjalnicah, recepcijah hotelov. Menjalniška provizija lahko znaša od 0-3%.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE:Slovenija ima s Hrvaško podpisano konvencijo o nujnem zdravstvenem zavarovanju, zato vam svetujemo, da si pred odhodom pri območni enoti ZZZS priskrbite Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, s katero v državah članicah Evropske unije in Evropskega gospodarskega prostora ter v Švici, na Hrvaškem in v Makedoniji slovenske zavarovane osebe uveljavljajo nujne oziroma potrebne zdravstvene storitve. V vseh agenciji Ojla pa lahko sklenete dodatno zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS, ki ga močno priporočamo.

PREVOZI IN NAJEM VOZIL: Javni prevoz, taksi. Za informacije najema vozila se obrnite na tel. 03 703 1330.

HRANA IN PIJAČA: Razkošna kuhinja z najrazličnejšo zelenjavo, ribami, morskimi sadeži, dobrimi vini.

IMENA MESECEV: januar – siječanj, februar – veljača, marec – ožujak, april – travanj, maj – svibanj , junij – lipanj, julij – srpanj, avgust – kolovoz, september – rujan, oktober – listopad, november – studeni, december – prosinac

HIŠNI LJUBLJENČKI: Za pse, mačke in ostale hišne ljubljenčke so obvezna potrdila o zdravstvenem pregledu in cepljenju.

TEMPERATURA ZRAKA IN MORJA: Povprečna temperatura zraka (julij-avgust) je 24-25°C, morja (junij-september) pa 21-24°C

Najbolj ekološko – nostalgičen izlet

Pravijo, da otok Vis nikoli več ne bo to kar je nekoč bil, ko si lahko brezskrbno užival na številnih čudovitih plažah, brezskrbno kramljal z domačini in si predvsem za “normalno ” ceno privoščil lepe počitnice, dobro hrano, sadove narave. Otok je namreč postal “plen” filmskih ekip, jet set /predvsem britanskih/ gostov, ki s sabo prinašajo svojo publiko, svojo kulturo, ne vprašajo koliko kaj stane… Mladi zapuščajo polja, otok…. dediščino pa “drago” prodajajo tujcem, ki so v zadnjem času praktično pokupili predvsem kamnite hiše.

V začetku naslednjega meseca ga gremo na kratko raziskat in se napotiti po “nostalgičnih” zgodovinskih poteh, pogledali bomo v prihodnost. Medse bomo povabili dva domačina, upokojenega kapetana, ki veliko ve, kako je bilo nekoč in ga skrbi prihodnost otoka in mladega vodnika, ki se na otok vrača samo v času sezone, ko lahko dobro zasluži s svojimi uslugami. Otok, ki slovi tudi po odličnih limonah, bo letos ostal skoraj brez tega produkta, saj ga je v začetku leta močno prizadela pozeba, kar do sedaj ni bil “običaj” na tem delu Dalmacije. Tudi o limonah, ki jih na otoku pridelajo največ v sosednji državi, bomo nekaj izvedeli, pa o hibu- viškem figovem kolaču, o avtohtoni vinski trti Vugava, ki tudi počasi “izginja ” iz njihovih vinogradov, pa seveda o številnih drugih zanimivostih, ki jih je tu zares veliko.

Vendar- Vis ostaja lep, zaradi izolacij v prejšnjem času in neokrnjene narave je to njegova največja prednost, veliko vojnih objektov pa ostaja kot turistična atrakcija, ki si jo vsekakor velja pogledati..

Veseli smo, da bo z nami dobra klapa seksteta Dravograjskih fantov in pa seveda naši zvesti gostje, ki znajo prisluhniti in tudi sami razdeliti drobce dobrega počutja, ki pripomorejo, da nam je vsem lepo.

Ne dovolite, da bi prav vas pogrešali.

Zakaj z Ojlo na otok Vis?

 • Zato, ker bomo obiskali mali otok, a velik po vinu, limonah, smokvah, morskih dobrotah, zgodovini…
 • Zato, ker bomo obiskali največji nasad limon na otoku in izvedeli vse o specifičnem okusu viških citrusov
 • Zato, ker ima Vis največjo proizvodnjo hib /pogače iz smokve/ na svetu
 • Zato, ker bomo spoznali Vugavo in ostale sorte vina oz. trte, ki raste le na Visu
 • Zato, ker se bomo poveselili na domačem turizmu
 • Zato, ker vam bomo pokazali, kje so nekoč pristajala letala, kje se je skrival Tito, kje..
 • Zato, ker bomo obiskali Komižo, skrite zalive, vasice in vse najlepše kotičke otoka
 • Zato, ker bomo uživali v morskih dobrotah, vinu, zanimivih zgodbah, lepih pogledih in dobri družbi.
 • Zato, ker se bomo s skokom v morje na najlepši način poslovili od poletja


Program
8.-11.10.

1. dan
Zgodnji odhod iz Slovenije. Vožnja do Splita. Trajekt. Namestitev v hotelu Issia. Sprehod skozi Vis. Spoznavno srečanje.

2.dan

Obisk in ogled zanimivega ribiškega muzeja, skriti zalivi in peščene plaže, kamnite hiše… Večerja in zabava.

3. dan
Po zajtrku celodnevni izlet po otoku: vinske poti, degustacija avtohtonih vin, okušanje domačih proizvodov, obisk zanimivih točk otoka. Kosilo na domačem turizmu. Zabava. Večerja.

4. dan
Po zajtrku izlet na plantažo citrusov in fig, okušanje domačih proizvodov. Popoldne povratek s trajektom in pozni prihod domov.

 

Nagradni natečaj Svet je lep
Natečaj traja od 12. februarja do 15. novembra 2017

Pričakujemo posnetke narejene na izletu, potovanju…
Glavna nagrada: 2 dnevni izlet v Bratislavo 16. decembra 17
Tolažina nagrada: enodnevni predpraznični izlet po izbiri

VEČ


Pošlji povpraševanje

08. 10. - 11. 10.


229 €


 • avtobusni prevoz,
 • trajekt,
 • hotel (3 x zajtrk in večerja)
 • takse,
 • ogled Titova špilja,
 • degustacija in obisk vinske kleti,
 • izlet z kosilom na domačem turizmu,
 • obisk plantaže citrusov z degustacijo domačih »proizvodov«,
 • glasbeno spremljavo, vodstvo in organizacijo…


Možna doplačila:

1/1 soba- 15€/dan, rezervacija sprednjih sedežev 10€, zavarovanje rizika odpovedi 10€, dodatno zdravstveno zavarovanje Coris

Program se lahko tudi spremeni ali dopolni.
Min št. potnikov je 45. V primeru manjšega števila si dovolimo sorazmerno povečati ceno.
Namestitev bo v hotelu Issa 2*. 


Dodatna možnost pri programu:

Doplačilo za podaljšanje programa: 269€

1/1 soba po ceniku.