Turistična agencija OjlaTuristična agencija Ojla
Forgot password?

Z avtobusom v srce doline Zelenega zlata, ko le-ta izgublja »nedolžnost«.

Gremo pogledat, kako se Savinjska dolina »slači«. In ko je v zraku sredi doline prav čuden vonj, vonj po hmelju, kakršnega drugod sicer nismo vajeni.  Drugačen okus, kakršnega zaznamo, ko je pripravljen čudežen  zvarek, kateremu je dodan prav hmelj. Res zanimivo.

Ampak gremo po vrsti. Tako kot se vsaka zgodba začne in tako kot vemo le domačini, ki vas vabimo v naše »kraljestvo«. Zvarek  jezik razvozla in že so v zraku pozitivne vibracije, ki naznanjajo lep dan, dan, ko zaznamo, da je življenje za pop****it prekratko.

Pozitivna zgodba: iz starega kozolca nastane lep objekt s sobami, sirarno, degustacijsko sobo, wellnessom, stara domačija dobi novo obleko, skednji so polni živine-življenja. Wellness prinaša dodano vrednost, ker se ljudje ljubijo. In gospodarica pravi; kar naj se in še bolj. Tu je denar.

Gremo najprej pogledat na domačijo, poizkušamo odlične sire in dobrote kmetije… za podlago.

Spremlja pa nas temna obleka nasadov hmeljišč. Vse več jih je, ko bomo zanimive slike prekinili z nenadnim postankom. Pri fontani bomo. Fontani iz katere teče… pivo. Ne eno. Šest pip je in katero naj izpustimo, saj nam vrček (dva se združita v eno srce), ponuja le pet degustacij. Spet veliko pozitivnih vibracij in naš Ojlin Oldi Goldi – oldtimerski avtobus – že  »pipka« in nas vabi, da si pogledamo vse »perverznosti« obiralskih časov Žalca nekoč in danes. Ampak ne – prepustimo se najprej obiralkam, domačinkam, ki nas vabijo, da poizkusimo, kako so včasih »stregli« tem rečem. Obiranju namreč…

In ko nas stari »šarmer« pripelje nazaj iz hmeljskih poti, gremo še na eno kmetijo, kjer bomo videli, kako se »dela« zeleno zlato, kako mladi gospodar prepusti, da mu cekini cinglajo neposredno iz obiralnih strojev. Še malo, pa bo za novo pivovarno… Zdaj smo si pa že pošteno zaslužili obiralsko malico.

Se vam ne zdi, da bi lahko bilo zanimivo?

Evo nas – tu smo doma in če tokrat ne boste spoznali, da je življenje vseeno lepo, Slovenija pa tudi – potem vam ni pomoči. Čakamo vas.

 

ZA ZAKLJUČENE SKUPINE

PRIPRAVIMO POSEBNE PROGRAME Z ZANIMIVIMI TEMATSKIMI POSTANKI.

  • PIVO IN PAJS – KULINARIČNI IZLET
  • OD PEKLA DO NEBES – ZANIMIV KRAŠKI SVET SAVINJSKE DOLINE
  • PO POTEH GROFOV CELJSKIH

 

MI, KI TUKAJ ŽIVIMO, VEMO NAJBOLJŠE ZGODBE SAVINJSKE DOLINE, KI JE POLNA LJUBEZNI IN POZITIVNIH VIBRACUJ.

TURISTIČNA AGENCIJA OJLA – edina agencija Savinjske doline z 10 letno tradicijo in dolgoletno izkušnjo potepa med hmeljišči.

 

Nagradni natečaj Svet je lep
Natečaj traja od 12. februarja do 15. novembra 2017

Pričakujemo posnetke narejene na izletu, potovanju…
Glavna nagrada: 2 dnevni izlet v Bratislavo 16. decembra 17
Tolažina nagrada: enodnevni predpraznični izlet po izbiri

VEČ


Pošlji povpraševanje

02. 09.


50 €


Zgodba o dolini, ki izgublja nedolžnost, avtobusni prevoz, vrček Oskarja Kogoja s kodo za degustacijo 5 vrst piv, obisk domačije – degustacija – malica, izlet po Žalcu in med hmeljišči z Oldi Goldijem, ogled male pivovarne in prikaz ročno varjenega piva, animacija obiralk pred fontano, obisk kmetije in prikaz strojnega obiranja hmelja, obisk kmetije in oljarne, obiralska malica, prevoz, odlično vodstvo in druženje z domačini.


VREDNOST VRČKA Z DEGUSTACIJO PET VRST PIV NA FONTANI PODARIMO

V kolikor boste vrček kupili v agenciji Ojla Šempeter, Petrov trg 2, boste za vrednost prejeli dobropis, ki ga boste lahko izkoristili za katerokoli potovanje v južno Dalmacijo v jeseni 2017 ali za Novo leto 2017/18.