Ojla – turistična agencijaOjla – turistična agencija
Forgot password?

Izstop iz poletja na Mljetu

Hrvaška

Hrvaška, dežela, ki jo velja obiskati v vseh letnih časih, čeprav s svojimi urejenimi in čistimi kopališči, neštetimi zalivi in otoki ter naravnimi lepotami privabi največ ljudi prav poleti za časa počitnic. Kljub temu popotniki, ki poznajo blagodejni učinek sredozemskega podnebja, vedo, da so ob jadranski obali počitnice čudovite tudi spomladi in jeseni. V poletnih mesecih v zgodovinsko bogatem okolju zaživi umetnost.

Palače, atriji in trgi starodavnih mest postanejo prizorišča tradicionalnih mednarodnih festivalov. V naši ponudbi boste našli celotno hrvaško obalo, tako da se boste lahko nemoteno posvetili odkrivanju Jadrana, enega najlepših morij na svetu.

NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ

POTREBNE POTNE LISTINE: Veljaven slovenski potni list ali osebna izkaznica.

CARINSKI POSTOPKI: Na Hrvaško lahko brez carinskih dajatev pripeljete predmete za osebno uporabo in prehrambene izdelke, potrebne za 1 dan bivanja. Tehnične predmete obvezno prijavite carini.

TELEFONSKI KLICI: Na Hrvaško lahko pokličete iz Slovenije s klicno številko 00385, v Slovenijo s Hrvaške pa preko številke 00386.

JEZIK: Hrvaščina.

DENARNA ENOTA: Hrvaška kuna (HRK) 1 EUR = 7,3 HRK.

KREDITNE KARTICE: Večina po svetu uveljavljenih kreditnih kartic.

MENJAVA DENARJA: V bankah, menjalnicah, recepcijah hotelov. Menjalniška provizija lahko znaša od 0-3%.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE:Slovenija ima s Hrvaško podpisano konvencijo o nujnem zdravstvenem zavarovanju, zato vam svetujemo, da si pred odhodom pri območni enoti ZZZS priskrbite Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, s katero v državah članicah Evropske unije in Evropskega gospodarskega prostora ter v Švici, na Hrvaškem in v Makedoniji slovenske zavarovane osebe uveljavljajo nujne oziroma potrebne zdravstvene storitve. V vseh agenciji Ojla pa lahko sklenete dodatno zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS, ki ga močno priporočamo.

PREVOZI IN NAJEM VOZIL: Javni prevoz, taksi. Za informacije najema vozila se obrnite na tel. 03 703 1330.

HRANA IN PIJAČA: Razkošna kuhinja z najrazličnejšo zelenjavo, ribami, morskimi sadeži, dobrimi vini.

IMENA MESECEV: januar – siječanj, februar – veljača, marec – ožujak, april – travanj, maj – svibanj , junij – lipanj, julij – srpanj, avgust – kolovoz, september – rujan, oktober – listopad, november – studeni, december – prosinac

HIŠNI LJUBLJENČKI: Za pse, mačke in ostale hišne ljubljenčke so obvezna potrdila o zdravstvenem pregledu in cepljenju.

TEMPERATURA ZRAKA IN MORJA: Povprečna temperatura zraka (julij-avgust) je 24-25°C, morja (junij-september) pa 21-24°C

Mljet – Zelena oaza sredi Jadrana

Mljet, zelena oaza sredi Jadrana, ponuja številne priložnosti za samostojna raziskovanja, za miren počitek ali prijetno druženje. Na otoku se kopajo praktično do konca jeseni, saj znajo biti dnevi prijetno ogreti, morje pa toplo. Zagotovo pa v jezerih v bližini hotela, v samem srcu narodnega parka, ki ponujajo vsaj za 3-4° toplejšo morsko vodo. Naš predstavnik vas bo povabil na raziskovanja, na kakšno animacijsko srečanje ali pogovor ob travarici…


ZAKAJ NA MLJET Z OJLO

• Zato, ker bomo na celini že pozabili na poletje, tu pa sta morje in sonce še kar vabljiva.
• Zato, ker bomo skupaj (če boste tako želeli), šli na otok Sv Marije, na najvišji vrh Montekuc, v zapuščene vojaške rove, na peščeno plažo Saplunaro..
• Zato, ker v hotelu odlično kuhajo in pečejo /samopostrežni način postrežbe
• Zato, ker imamo edini poleg svojega animatorja, organiziran bo tudi prevoz
• Zato, ker vas bo najbolj zelen otok Mljet preprosto očaral
• Zato, ker je zadnja leta hotel Odisej dobil novo kvaliteto z novim vodstvenim kadrom, naši gostje predvsem pohvalijo bogat izbor hrane


ALI STE VEDELI?

• Da je otok Mljet najbolj zelen jadranski otok, z bogato floro in favno, kar tretjina otoka pa je proglašena za nacionalni park?
• Da se na Mljetu nahaja sistem dveh slanih jezer, ki predstavljata edinstveni geološki in oceanografski fenomen in sta bili vse do prihoda benediktinskih menihov sladkovodnega izvora?
• Da sta jezeri 3-4°C toplejši od morja? Raznovrstne hranljive soli in vodikov sulfid, ki jih najdemo v jezerih, blagodejno in zdravilno vplivajo na revmatična in kožna obolenja.
• Da na otoku lahko najdete kar pet različnih vrst gozdov, številne kraške jame ter kriptodepresije oz. slankasta jezera, t.i. »blatine«, katerih dno je nižje od površine morja?
• Da se sredi mljetskega Velikega jezera nahaja otoček Sv. Marije, na katerem so benediktinski menihi že v 12. stoletju zgradili samostan, ki je v nadaljevanju zgodovine predstavljal center kulturnega in znanstvenega življenja širšega področja Dubrovniške republike?
• Da so Mljet poimenovali že stari Grki ter mu nadeli ime »melite nesos«, medeni otok, po vsej verjetnosti zaradi raznovrstnega cvetja, čebel in medu, ki so včasih bogatili otok?
• Da je Mljet omenjen in opisan v številnih legendah, od katerih sta zagotovo najbolj poznani legenda o Odiseju in legenda o Svetem Pavlu?
• Da je slavni francoski raziskovalec Jacques Cousteau območje Mljeta označil kot enega najlepših potapljaških lokacij na svetu?


VAŠA NAMESTITEV (Hotel Odisej 3*)

Lega: Hotel Odisej se nahaja v naselju Pomena in je hkrati tudi edini hotel v Nacionalnem parku. Nekaj minut hoje od hotela sta dve slani jezeri.
Plaža: Oddaljenost od plaže 10 m, kamnita, ob hotelu betonirana, brezplačni ležalniki in senčniki, priljubljeno je kopanje na Malem jezeru.
Bivanje – sobe: Klima, prha/wc (obnovljene kopalnice), fen, sat TV, minibar, del sob ima balkon, pogled na morsko stran ali park, možnost dodatnega ležišča (kavč na razteg), možnost otroške posteljice (doplačilo na licu mesta)
Restavracija: Klimatizirana restavracija s pokrito teraso s pogledom na morje – polpenzion – bogat samopostrežni zajtrk ter večerja
Hotelska ponudba: Restavracija, aperitiv bar, taverna, dvigalo v glavni zgradbi, terasa z žarom, betonirana površina za sončenje, zunanji bazen za otroke z morsko vodo, možnost priveza za manjše plovilo, parkirišče, možnost uporabe sefa in pranje perila, menjalnica, manjši wellness center – fitness (brezplačen za hotelske goste), savna, usluge beauty centra za doplačilo (masaže, manikura, predikura).
Športna ponudba: Kanu, kajak, kolesarstvo, potapljanje, deskanje, šola deskanja, ob obali mljetskih jezer se razprostira tudi 12 km dolga sprehajalna steza, ki je namenjena sprehajalcem in kolesarjem.
Domače živali: dovoljene ob predhodni potrditvi v agenciji.

 

VEČ O HOTELU IN CENAH ZA POLETJE

 

 

Potniki, ki so bili z nami lani, so povedali:

Z možem, mamo in njeno prijateljico smo se udeležili čudovitega dopusta na otoku Mljetu.
Vsi smo enotnega mnenja, da da smo doživeli najlepšo izkušnjo vodenega letovanja do sedaj.
V prvi vrsti gre največja zahvala vašemu strokovnemu vodiču Miranu Vavčetu, ki nas je popeljal v pravljično odkrivanje otoka.
Da je bilo vse popolno, so poskrbeli  tudi vaši vozniki, ki so se nam popolnoma prilagajali
Osvojili ste naša srca in se veselimo nadaljnjih turističnih avantur

Irena, Žarko, Jožica in Jožica


Namestitev Pošlji povpraševanje

06. 10. - 11. 10.


od 299 €

Modra cena za prijave do 3.6.
299€

Redna cena
320€


  • avtobusni prevoz
  • trajekt
  • dobrodošlica v dolini Neretve
  • 5x zajtrk in večerja samopostrežno
  • namestitev v sobah deluxe z balkonom in pogledom na morje
  • vstopnina v nacionalni park
  • ladjica na otok Sv. Marije
  • pohodi, raziskovanja, animacija z Ojlinim predstavnikom
  • mandarine v dolini Neretve na povratku


Popust: otrok do 13 let – 160€, tretja oseba v 1/3 sobi – 30€
Doplačila na osebo: 1/1 soba 100€, turistična taksa 10€, rezervacija sprednjih sedežev 10€/os, riziko odpovedi ali Coris zavarovanje po ceniku

Opomba k prevozu: odhod avtobusa bo 5.10. v večernih urah. Potnike pobiramo na relaciji Maribor – Celje – Ljubljana, odhod iz posameznega vstopnega mesta pa bo zagotovljen v primeru min. 10 prijavljenih

 

Hotel Odisej 3*

Lega: Hotel Odisej se nahaja na otoku Mljet v naselju Pomena in je hkrati tudi edini hotel v Nacionalnem parku. Nekaj minut hoje od hotela sta dve slani jezeri, ki predstavljata znamenitost otoka in sta zelo priljubljena za kopanje, saj nudita vrsto različnih,  majhnih plaž, tako da lahko vsak najde kotiček samo zase.

Plaža: Oddaljenost od plaže 10 m, kamnita, ob hotelu betonirana, brezplačni ležalniki in senčniki, priljubljeno je kopanje na Malem jezeru – od hotela oddaljeno 400 m.

Bivanje – sobe: Klima, prha/wc (obnovljene kopalnice), fen, sat TV, minibar, del sob ima balkon, pogled na morsko stran ali park, možnost dodatnega ležišča (kavč na razteg), možnost otroške posteljice (doplačilo na licu mesta)

Restavracija: Klimatizirana restavracija s pokrito teraso s pogledom na morje – polpenzion – bogat samopostrežni zajtrk ter večerja

Hotelska ponudba: Klimatizirani skupni prostori, recepcija, restavracija, aperitiv bar, taverna, dvigalo v glavni zgradbi, terasa z žarom, betonirana površina za sončenje, zunanji bazen za otroke z morsko vodo, brezplačni ležalniki in senčniki (omejeno število), možnost priveza za manjše plovilo, parkirišče, možnost uporabe sefa in pranje perila, igralnica, dvorana za biljard, menjalnica, manjši wellness (l.2007) – fitness (brezplačen za hotelske goste), savna, usluge beauty centra za doplačilo (masaže, manikura, predikura).

Športna ponudba: Kanu, kajak, kolesarstvo, potapljanje, deskanje, šola deskanja, ob obali mljetskih jezer se razprostira tudi 12 km dolga sprehajalna steza, ki je namenjena sprehajalcem in kolesarjem.

Domače živali: dovoljene ob predhodni potrditvi v agenciji.

Vstopnina v nacionalni park: se od leta 2018 posebej zaračunava (glej doplačila)

OCENA OJLA: ***

 

Na Mljetu smo doma. Tam osebno poznamo prav vse lastnike, plaže, skrite kotičke, gostilne, prevoznike in čistilke. Vsako leto številni naši potniki tam otvorijo in zaključijo poletje. Preverite naše klubske pakete:

 

PRVI MAJ

VSTOP V POLETJE

IZSTOP IZ POLETJA

Več o namestitviPošlji povpraševanje