Ojla – turistična agencijaOjla – turistična agencija
Forgot password?

Fotografske počitnice na Mljetu

Hrvaška

Hrvaška, dežela, ki jo velja obiskati v vseh letnih časih, čeprav s svojimi urejenimi in čistimi kopališči, neštetimi zalivi in otoki ter naravnimi lepotami privabi največ ljudi prav poleti za časa počitnic. Kljub temu popotniki, ki poznajo blagodejni učinek sredozemskega podnebja, vedo, da so ob jadranski obali počitnice čudovite tudi spomladi in jeseni. V poletnih mesecih v zgodovinsko bogatem okolju zaživi umetnost.

Palače, atriji in trgi starodavnih mest postanejo prizorišča tradicionalnih mednarodnih festivalov. V naši ponudbi boste našli celotno hrvaško obalo, tako da se boste lahko nemoteno posvetili odkrivanju Jadrana, enega najlepših morij na svetu.

NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ

POTREBNE POTNE LISTINE: Veljaven slovenski potni list ali osebna izkaznica.

CARINSKI POSTOPKI: Na Hrvaško lahko brez carinskih dajatev pripeljete predmete za osebno uporabo in prehrambene izdelke, potrebne za 1 dan bivanja. Tehnične predmete obvezno prijavite carini.

TELEFONSKI KLICI: Na Hrvaško lahko pokličete iz Slovenije s klicno številko 00385, v Slovenijo s Hrvaške pa preko številke 00386.

JEZIK: Hrvaščina.

DENARNA ENOTA: Hrvaška kuna (HRK) 1 EUR = 7,3 HRK.

KREDITNE KARTICE: Večina po svetu uveljavljenih kreditnih kartic.

MENJAVA DENARJA: V bankah, menjalnicah, recepcijah hotelov. Menjalniška provizija lahko znaša od 0-3%.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE:Slovenija ima s Hrvaško podpisano konvencijo o nujnem zdravstvenem zavarovanju, zato vam svetujemo, da si pred odhodom pri območni enoti ZZZS priskrbite Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, s katero v državah članicah Evropske unije in Evropskega gospodarskega prostora ter v Švici, na Hrvaškem in v Makedoniji slovenske zavarovane osebe uveljavljajo nujne oziroma potrebne zdravstvene storitve. V vseh agenciji Ojla pa lahko sklenete dodatno zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS, ki ga močno priporočamo.

PREVOZI IN NAJEM VOZIL: Javni prevoz, taksi. Za informacije najema vozila se obrnite na tel. 03 703 1330.

HRANA IN PIJAČA: Razkošna kuhinja z najrazličnejšo zelenjavo, ribami, morskimi sadeži, dobrimi vini.

IMENA MESECEV: januar – siječanj, februar – veljača, marec – ožujak, april – travanj, maj – svibanj , junij – lipanj, julij – srpanj, avgust – kolovoz, september – rujan, oktober – listopad, november – studeni, december – prosinac

HIŠNI LJUBLJENČKI: Za pse, mačke in ostale hišne ljubljenčke so obvezna potrdila o zdravstvenem pregledu in cepljenju.

TEMPERATURA ZRAKA IN MORJA: Povprečna temperatura zraka (julij-avgust) je 24-25°C, morja (junij-september) pa 21-24°C

Mljet, zelena oaza sredi Jadrana, ponuja številne priložnosti za samostojna raziskovanja, za miren počitek ali prijetno druženje. Na otoku se kopajo praktično do konca jeseni, saj znajo biti dnevi prijetno ogreti, morje pa toplo. Zagotovo pa v jezerih v bližini hotela, v samem srcu narodnega parka, ki ponujajo vsaj za 3-4° toplejšo morsko vodo. Naš predstavnik vas bo povabil na raziskovanja, na kakšno animacijsko srečanje ali pogovor ob travarici…

Zakaj z Ojlo in Fotosalonom na Mljet, na jubilejne, 10. fotografske počitnice

 • Zato, ker bomo pripravili številne fotografske delavnice
 • ker bodo z nami priznani fotografski sodelavci
 • ker bomo fotografirali pod morjem, v vojaškem labirintu, na peščenih plažah..
 • ker bomo imeli s sabo tudi model-manekenko
 • ker bomo uživali v narodnem parku, pri domačinih
 • ker zelo dobro poznamo otok in slikovite kotičke
 • ker imajo v našem hotelu odlično hrano
 • ker vas nagrajujemo z velikim popustom za hitre prijave
 • ker pripravljamo poseben prevoz in drobna presenečenja


Rekli so:


Bil sem že na številnih fotografskih delavnicah, vendar tako pestrega in strokovnega programa še nisem doživel. In po zares zelo dostopni ceni.
Dare iz Ljubljane

Že tretjič sem z vami v maju na Foto počitnicah. Super ste: vsakič nekaj posebnega, odlični predavatelji: neumorni Igor, ki je za nas poskrbel s kupom fotografske opreme, ki smo jo tudi testirali, spoznal sem Arneta Hodaliča, pa Albina Bezjaka, lani me je navdušila Urška Košir, »fajn« modeli in seveda družba fotografov, ki vsak doda kakšno uporabno izkušnjo.
Rok iz Ljubljane

Malce me je bilo strah, saj sem se znašla brez izkušenj in opreme med kopico odličnih fotografov na fotografskih počitnicah na Mljetu. Ampak sem se tu v fotografijo povsem zaljubila, saj je strah premagalo sproščeno vzdušje, opremo sem si lahko izposodila, čeprav sem na koncu spoznala, da je pri fotografiji več od opreme pomembno, kako zna človek gledat. Bila sem deležna nasvetov in pozornosti, kot verjetno nikjer drugje.
Janja iz Celja

Navdušila me je portretna fotografija na peščeni plaži Saplunare. Res po zaslugi vašega modela Maure in Urške, ki sta nas znali dobro pripraviti na delo z ekipo. Otok je pa že sam po sebi mikaven objekt za ustvarjanje dobrih posnetkov.
Franci iz Maribora


Namestitev Pošlji povpraševanje

26. 05. - 31. 05. 2018


od 389 €

Modra cena do 31.3.
389€

Redna cena
399€


 • 5x polpenzion /nočitev, samopostrežni zajtrk in večerja v hotelu Odisej 3*/
 • prevoz s kombijem ali avtobusom
 • modna fotografija na peščeni plaži Saplunare
 • fotografske delavnice: model-voda, fotografski triki, nočni posnetki,
 • fotografski izleti in pohodi: v skrite kotičke in zalive, Odisejeva jama, Montekuc, podzemni labirint, z ladjico do otoka sv. Marija, po otoku – peščena plaža Saplunare…
 • testi fotografske opreme, kometiranje in svetovanje
 • vstopnina v nacionalni park in ogled
 • fotomodel
 • strokovni fotografski sodelavci /Albin Bezjak, Gašper Pintarič, Edi Masnec/


Možno doplačilo: 1/1 soba- 125€,
Obvezna doplačila: turistična taksa 10€
Popust: spremljevalci brez delavnic in izletov -79€, lastni prevoz*: -70€,

Opomba k prevozu: odhod avtobusa bo 25.5. v večernih urah. Potnike pobiramo na relaciji Maribor – Celje – Ljubljana, odhod iz posameznega vstopnega mesta pa bo zagotovljen v primeru min. 10 prijavljenih.
*V kolikor našega prevoza ne koristite, se izletov oz. fotografiranja na terenu udeležite s svojim prevozom.

 

Hotel Odisej 3*

Lega: Hotel Odisej se nahaja na otoku Mljet v naselju Pomena in je hkrati tudi edini hotel v Nacionalnem parku. Nekaj minut hoje od hotela sta dve slani jezeri, ki predstavljata znamenitost otoka in sta zelo priljubljena za kopanje, saj nudita vrsto različnih,  majhnih plaž, tako da lahko vsak najde kotiček samo zase.

Plaža: Oddaljenost od plaže 10 m, kamnita, ob hotelu betonirana, brezplačni ležalniki in senčniki, priljubljeno je kopanje na Malem jezeru – od hotela oddaljeno 400 m.

Bivanje – sobe: Klima, prha/wc (obnovljene kopalnice), fen, sat TV, minibar, del sob ima balkon, pogled na morsko stran ali park, možnost dodatnega ležišča (kavč na razteg), možnost otroške posteljice (doplačilo na licu mesta)

Restavracija: Klimatizirana restavracija s pokrito teraso s pogledom na morje – polpenzion – bogat samopostrežni zajtrk ter večerja

Hotelska ponudba: Klimatizirani skupni prostori, recepcija, restavracija, aperitiv bar, taverna, dvigalo v glavni zgradbi, terasa z žarom, betonirana površina za sončenje, zunanji bazen za otroke z morsko vodo, brezplačni ležalniki in senčniki (omejeno število), možnost priveza za manjše plovilo, parkirišče, možnost uporabe sefa in pranje perila, igralnica, dvorana za biljard, menjalnica, manjši wellness (l.2007) – fitness (brezplačen za hotelske goste), savna, usluge beauty centra za doplačilo (masaže, manikura, predikura).

Športna ponudba: Kanu, kajak, kolesarstvo, potapljanje, deskanje, šola deskanja, ob obali mljetskih jezer se razprostira tudi 12 km dolga sprehajalna steza, ki je namenjena sprehajalcem in kolesarjem.

Domače živali: dovoljene ob predhodni potrditvi v agenciji.

Vstopnina v nacionalni park: se od leta 2018 posebej zaračunava (glej doplačila)

OCENA OJLA: ***

 

Na Mljetu smo doma. Tam osebno poznamo prav vse lastnike, plaže, skrite kotičke, gostilne, prevoznike in čistilke. Vsako leto številni naši potniki tam otvorijo in zaključijo poletje. Preverite naše klubske pakete:

 

 

Več o namestitviPošlji povpraševanje