Ojla TravelOjla Travel
Forgot password?

Dva otoka za zaključek poletja

Hrvaška

Hrvaška, dežela, ki jo velja obiskati v vseh letnih časih, čeprav s svojimi urejenimi in čistimi kopališči, neštetimi zalivi in otoki ter naravnimi lepotami privabi največ ljudi prav poleti za časa počitnic. Kljub temu popotniki, ki poznajo blagodejni učinek sredozemskega podnebja, vedo, da so ob jadranski obali počitnice čudovite tudi spomladi in jeseni. V poletnih mesecih v zgodovinsko bogatem okolju zaživi umetnost.

Palače, atriji in trgi starodavnih mest postanejo prizorišča tradicionalnih mednarodnih festivalov. V naši ponudbi boste našli celotno hrvaško obalo, tako da se boste lahko nemoteno posvetili odkrivanju Jadrana, enega najlepših morij na svetu.

NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ

POTREBNE POTNE LISTINE: Veljaven slovenski potni list ali osebna izkaznica.

CARINSKI POSTOPKI: Na Hrvaško lahko brez carinskih dajatev pripeljete predmete za osebno uporabo in prehrambene izdelke, potrebne za 1 dan bivanja. Tehnične predmete obvezno prijavite carini.

TELEFONSKI KLICI: Na Hrvaško lahko pokličete iz Slovenije s klicno številko 00385, v Slovenijo s Hrvaške pa preko številke 00386.

JEZIK: Hrvaščina.

DENARNA ENOTA: Hrvaška kuna (HRK) 1 EUR = 7,3 HRK.

KREDITNE KARTICE: Večina po svetu uveljavljenih kreditnih kartic.

MENJAVA DENARJA: V bankah, menjalnicah, recepcijah hotelov. Menjalniška provizija lahko znaša od 0-3%.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE:Slovenija ima s Hrvaško podpisano konvencijo o nujnem zdravstvenem zavarovanju, zato vam svetujemo, da si pred odhodom pri območni enoti ZZZS priskrbite Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, s katero v državah članicah Evropske unije in Evropskega gospodarskega prostora ter v Švici, na Hrvaškem in v Makedoniji slovenske zavarovane osebe uveljavljajo nujne oziroma potrebne zdravstvene storitve. V vseh agenciji Ojla pa lahko sklenete dodatno zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS, ki ga močno priporočamo.

PREVOZI IN NAJEM VOZIL: Javni prevoz, taksi. Za informacije najema vozila se obrnite na tel. 03 703 1330.

HRANA IN PIJAČA: Razkošna kuhinja z najrazličnejšo zelenjavo, ribami, morskimi sadeži, dobrimi vini.

IMENA MESECEV: januar – siječanj, februar – veljača, marec – ožujak, april – travanj, maj – svibanj , junij – lipanj, julij – srpanj, avgust – kolovoz, september – rujan, oktober – listopad, november – studeni, december – prosinac

HIŠNI LJUBLJENČKI: Za pse, mačke in ostale hišne ljubljenčke so obvezna potrdila o zdravstvenem pregledu in cepljenju.

TEMPERATURA ZRAKA IN MORJA: Povprečna temperatura zraka (julij-avgust) je 24-25°C, morja (junij-september) pa 21-24°C

Če ste slišali govorice, da se je na prelepem otoku Vis ustavil čas zaradi dolgoletne izolacije, lahko z zagotovostjo rečemo, da je to danes njegova največja prednost. Predvsem zaradi neokrnjene narave in vojnih objektov, ki so danes turistična atrakcija. Vendar…
Menda nikoli več ne bo tako kot smo bili vajeni, ko si tu lahko brezskrbno in po zelo dostopnih cenah užival v lepotah otoka, med prijaznimi »staroselci«… Tudi na Korčuli smo /še/ doma, tudi tu pa se pozna vpliv kapitala, ki prihaja z vse kvalitetnejšo turistično ponudbo. Ampak – mi vemo, kje je lepo, kje smo še posebej dobrodošli, kje bomo okušali najboljše sadove narave, kje se bomo imeli nadvse lepo..

 

Zakaj z Ojlo na dva otoka – Vis in Korčulo

 • Zato, ker bomo prvič imeli možnost obiskati dva otoka v najlepšem času, ko se naravi »smeji« od zadovoljstva in ko bomo okušali slastne dobrote iz tega področja,
 • ker bo vseskozi z nami domačin z zanimivimi zgodbami iz preteklosti in sedanjosti,
 • ker bomo spoznali Vugavo, Pošip, Dingač in ostale sorte vina oz. trte, s katerimi se lahko pohvalijo le na Visu in Korčuli
 • ker se bomo poveselili na domačem turizmu, v objemu vinogradov in lepe narave,
 • ker vam bomo pokazali, kje so nekoč pristajala letala, kje se je skrival Tito, kje so snemali številne filme, tudi najnovejši Mamma Mia, kje običajno poseda Oliver Dragojevič, kje sta dva balkona iz znane pesmi »Dva sulara«…
 • ker bomo obiskali Komižo na Visu, Vela Luko na Korčuli, skrite zalive, vasice in vse najlepše kotičke otoka
 • ker bomo uživali v morskih dobrotah, vinu, zanimivih zgodbah, lepih razgledih in dobri družbi
 • ker se bomo ustavili v dolini Neretve, si natrgali mandarine, ker bomo vrteli žar…
 • ker so naši izleti drugačni od drugih
 • ker se bomo s skokom v morje na najlepši način poslovili od poletja 2018.

 

Program
1. dan
Zgodnji odhod iz Slovenije. Vožnja do Splita. Trajekt. Namestitev v hotelu. Sprehod in ogled Visa. Spoznavno srečanje.

2. dan
Po zajtrku celodnevni izlet po otoku: Titova špilja, Komiža, vinske poti, degustacija avtohtonih vin in Viške pogače, degustacije domačih proizvodov, obisk zanimivih točk otoka Visa. Zabava. Večerja.

3. dan
Zgodnji odhod s trajektom do Splita. Kratek sprehod, kavica, tržnica v Splitu. Trajekt in postanek v Vela Luki. Obisk domačije in degustacija korčulanskih vin. Popoldanski prihod na Korčulo, namestitev v hotelu. Večerja.

4. Dan
Po zajtrku izlet. Obiskali bomo bližnji otok Vrgado ali Badijo, kjer si bomo naredili piknik po naše, obiskali bomo domačijo, kjer nam bodo pripravili nekaj domačih dobrot, še zadnjič bomo zaplavali v morju. Zaključna zabava.

5. Dan
Po zajtrku odhod. Na Pelješcu nas bo počakala ladja, ki nas bo popeljala po pelješkem kanalu. Mušule party na ladji za zadnji okus po morju, v dolini Neretve pa nas že čakajo mandarine. Zvone nas bo še malce »podkrepil«, vrečko mandarin si bomo sami natrgali za domov, za prijatelje jih bomo lahko tudi kupili. Kakšna dalmatinska pesem za popotnico in pozno zvečer bomo že v domačem objemu.


Pošlji povpraševanje

07. 10. - 11. 10.


320 €


 • prevoz
 • trajekt Split-Vis, Split-Vela luka, Korčula-Pelješac
 • hotel 2*, 2x zajtrk in večerja na Visu
 • hotel 4*, 2x zajtrk in večerja Korčula
 • takse,
 • izlet po otoku na Visu, ogled Titova špilja, Komiža zalivi..
 • degustacija in obisk domačije, poizkušanje Viške pogače, vina med vinogradi..
 • degustacija vin s »priboljškom« na Korčuli
 • izlet z »brodico« in piknik na otoku pri Korčuli
 • dobrodošlica z domačimi proizvodi na Neretvi
 • vrečka mandarin
 • glasbena spremljava, vodstvo in organizacija…


Možna doplačila:
1/1 soba- 64€, rezervacija sprednjih sedežev 10€, riziko odpovedi in dodatno zdravstveno zavarovanje Coris po ceniku..

Opomba:
Program se lahko tudi spremeni ali dopolni.
Min št. potnikov je 45. V primeru manjšega števila si dovolimo sorazmerno povečati ceno.