Turistična agencija OjlaTuristična agencija Ojla
Forgot password?

Predpraznično sanjarjenje v Moslavini in Zagrebu

Hrvaška

Hrvaška, dežela, ki jo velja obiskati v vseh letnih časih, čeprav s svojimi urejenimi in čistimi kopališči, neštetimi zalivi in otoki ter naravnimi lepotami privabi največ ljudi prav poleti za časa počitnic. Kljub temu popotniki, ki poznajo blagodejni učinek sredozemskega podnebja, vedo, da so ob jadranski obali počitnice čudovite tudi spomladi in jeseni. V poletnih mesecih v zgodovinsko bogatem okolju zaživi umetnost.

Palače, atriji in trgi starodavnih mest postanejo prizorišča tradicionalnih mednarodnih festivalov. V naši ponudbi boste našli celotno hrvaško obalo, tako da se boste lahko nemoteno posvetili odkrivanju Jadrana, enega najlepših morij na svetu.

NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ

POTREBNE POTNE LISTINE: Veljaven slovenski potni list ali osebna izkaznica.

CARINSKI POSTOPKI: Na Hrvaško lahko brez carinskih dajatev pripeljete predmete za osebno uporabo in prehrambene izdelke, potrebne za 1 dan bivanja. Tehnične predmete obvezno prijavite carini.

TELEFONSKI KLICI: Na Hrvaško lahko pokličete iz Slovenije s klicno številko 00385, v Slovenijo s Hrvaške pa preko številke 00386.

JEZIK: Hrvaščina.

DENARNA ENOTA: Hrvaška kuna (HRK) 1 EUR = 7,3 HRK.

KREDITNE KARTICE: Večina po svetu uveljavljenih kreditnih kartic.

MENJAVA DENARJA: V bankah, menjalnicah, recepcijah hotelov. Menjalniška provizija lahko znaša od 0-3%.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE:Slovenija ima s Hrvaško podpisano konvencijo o nujnem zdravstvenem zavarovanju, zato vam svetujemo, da si pred odhodom pri območni enoti ZZZS priskrbite Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, s katero v državah članicah Evropske unije in Evropskega gospodarskega prostora ter v Švici, na Hrvaškem in v Makedoniji slovenske zavarovane osebe uveljavljajo nujne oziroma potrebne zdravstvene storitve. V vseh agenciji Ojla pa lahko sklenete dodatno zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS, ki ga močno priporočamo.

PREVOZI IN NAJEM VOZIL: Javni prevoz, taksi. Za informacije najema vozila se obrnite na tel. 03 703 1330.

HRANA IN PIJAČA: Razkošna kuhinja z najrazličnejšo zelenjavo, ribami, morskimi sadeži, dobrimi vini.

IMENA MESECEV: januar – siječanj, februar – veljača, marec – ožujak, april – travanj, maj – svibanj , junij – lipanj, julij – srpanj, avgust – kolovoz, september – rujan, oktober – listopad, november – studeni, december – prosinac

HIŠNI LJUBLJENČKI: Za pse, mačke in ostale hišne ljubljenčke so obvezna potrdila o zdravstvenem pregledu in cepljenju.

TEMPERATURA ZRAKA IN MORJA: Povprečna temperatura zraka (julij-avgust) je 24-25°C, morja (junij-september) pa 21-24°C

Obiščite najatraktivnejšo adventno mesto v Evropi zadnjih dveh let združeno z resnično božično pravljico v Moslavini, kjer vas bo očaralo tudi več milijonov lučk na 800 drevesih.

ZAKAJ Z OJLO NA PRAZNIČNO SANJARJENJE V MOSLAVINO in ZAGREB? 

  • Zato, ker bomo prisluhnili resnični Božični zgodbi.
  • Zato, ker bomo gostje na domačiji, kjer je gospodar uresničil otroške sanje in uredil posestvo z mlini, umetnimi jezeri, mostovi…
  • Zato, ker nas bo tam očaralo več milijonov lučk na 800 drevesih.
  • Zato, ker bomo videli jaslice v naravni velikosti.
  • Zato, ker bomo obiskali tudi Zagreb, ki je bil zadnje dve leti razglašen za najlepše adventno mesto v Evropi.
  • Zato, ker bomo Zagreb, mesto milijonov src, doživeli tudi z vzpenjačo.

 

Dan za sanjarjenje. Očarala nas bo resnična Božična pravljica, ki jo je iz sanj uresničil nekoč reven fantič.

Ampak še prej se bomo po jutranji kavici odpravili na izlet proti glavnemu mestu naše južne sosede, ki je bil zadnje dve sezoni proglašen za najatraktivnejše adventno mesto v Evropi. In res nam tukaj ne bo dolg čas, saj vabijo številne atrakcije, zabavne prireditve, sejmi..

Advent v Zrinjevcu je najbolj poznan, pa advent na Evropskem, Glavnem, Cvetnem trgu, zanimivo bo Fuliranje pri vzpenjači, Priča s griča, Ogromen ledeni park pri Narodnem gledališču, Modni advent na steklenem podhodu Oklogor, kjer bodo večkrat zadonele tudi Strausove melodije, Božična bajka v tunelu z ledeno 3D projekcijo, možen bo ogled največje železniške makete v Evropi z več sto božično okrašenimi in delujočimi vlaki… Povsod pa zabavno, glasbeno-gastro druženje v objemu omamnih vonjev…Vse v centru, na dosegu našega potepa, ki ga bomo obogatili z zgodbami lokalnega vodnika.

Nato pa skok do magične dežele Moslavine. Obiskali boste turistično kmetijo, ki pooseblja božično pravljico, saj si je lastnik posestva po dolgih letih uresničil otroške sanje. Pričakalo vas bo skoraj dva milijona lučk nameščenih na osemsto dreves, mlinu, mostovih,… Videli bomo božička na otoku, pingvine v soju luči… Dišalo bo po domačih specialitetah iz kotla in žara, po sladkih dobrotah Moslavine.

Turistična agencija Ojla vstopa v 10-leto delovanja, specializirana predvsem za izlete/potovanja v  Južno Dalmacijo. Lansko leto je bilo na božično-adventnih poteh z nami preko 2000 potnikov; skoraj vsi razpisani izleti so bili izpeljani in vsi so bili deležni tudi simboličnega darila, ki ga pripravljamo tudi za letošnja potovanja.

Za vse udeležence smo odprli tudi nagradni natečaj »na Božični izlet in selfija posnet«, kjer bomo med sodelujoče razdelili 10 lepih nagrad.


Pošlji povpraševanje

02. 12.
09. 12.
16. 12.
23. 12.
26. 12.


39 €

Vključeno: avtobusni prevoz, vstopnina v božično vas, zunanji ogledi po programu, lokalni vodnik, vožnja z vzpenjačo v Zagrebu, vodenje in organizacija, darilo Ojlinega dobrega moža, drobne pozornosti in lepe želje.

Doplačila: riziko odpovedi 5€, rezervacija sprednjih sedežev (1-8) 5€.

Odhodi:

02.12. Celje, Žalec, Ljubljana, Grosuplje
09. 12. Velenje, Polzela, Šempeter, Celje, Šentjur, Šmarje
16. 12. Sl. Bistrica, Maribor , Ptuj..
23. 12. Celje, Žalec, Ljubljana, Grosuplje
26. 12. Celje, Sl. Bistrica, Maribor…