Ojla TravelOjla Travel
Forgot password?

6 ali 8-dnevni izstop iz poletja na Mljetu

Hrvaška

Hrvaška, dežela, ki jo velja obiskati v vseh letnih časih, čeprav s svojimi urejenimi in čistimi kopališči, neštetimi zalivi in otoki ter naravnimi lepotami privabi največ ljudi prav poleti za časa počitnic. Kljub temu popotniki, ki poznajo blagodejni učinek sredozemskega podnebja, vedo, da so ob jadranski obali počitnice čudovite tudi spomladi in jeseni. V poletnih mesecih v zgodovinsko bogatem okolju zaživi umetnost.

Palače, atriji in trgi starodavnih mest postanejo prizorišča tradicionalnih mednarodnih festivalov. V naši ponudbi boste našli celotno hrvaško obalo, tako da se boste lahko nemoteno posvetili odkrivanju Jadrana, enega najlepših morij na svetu.

NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ

POTREBNE POTNE LISTINE: Veljaven slovenski potni list ali osebna izkaznica.

CARINSKI POSTOPKI: Na Hrvaško lahko brez carinskih dajatev pripeljete predmete za osebno uporabo in prehrambene izdelke, potrebne za 1 dan bivanja. Tehnične predmete obvezno prijavite carini.

TELEFONSKI KLICI: Na Hrvaško lahko pokličete iz Slovenije s klicno številko 00385, v Slovenijo s Hrvaške pa preko številke 00386.

JEZIK: Hrvaščina.

DENARNA ENOTA: Hrvaška kuna (HRK) 1 EUR = 7,3 HRK.

KREDITNE KARTICE: Večina po svetu uveljavljenih kreditnih kartic.

MENJAVA DENARJA: V bankah, menjalnicah, recepcijah hotelov. Menjalniška provizija lahko znaša od 0-3%.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE:Slovenija ima s Hrvaško podpisano konvencijo o nujnem zdravstvenem zavarovanju, zato vam svetujemo, da si pred odhodom pri območni enoti ZZZS priskrbite Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, s katero v državah članicah Evropske unije in Evropskega gospodarskega prostora ter v Švici, na Hrvaškem in v Makedoniji slovenske zavarovane osebe uveljavljajo nujne oziroma potrebne zdravstvene storitve. V vseh agenciji Ojla pa lahko sklenete dodatno zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS, ki ga močno priporočamo.

PREVOZI IN NAJEM VOZIL: Javni prevoz, taksi. Za informacije najema vozila se obrnite na tel. 03 703 1330.

HRANA IN PIJAČA: Razkošna kuhinja z najrazličnejšo zelenjavo, ribami, morskimi sadeži, dobrimi vini.

IMENA MESECEV: januar – siječanj, februar – veljača, marec – ožujak, april – travanj, maj – svibanj , junij – lipanj, julij – srpanj, avgust – kolovoz, september – rujan, oktober – listopad, november – studeni, december – prosinac

HIŠNI LJUBLJENČKI: Za pse, mačke in ostale hišne ljubljenčke so obvezna potrdila o zdravstvenem pregledu in cepljenju.

TEMPERATURA ZRAKA IN MORJA: Povprečna temperatura zraka (julij-avgust) je 24-25°C, morja (junij-september) pa 21-24°C

Mljet, zelena oaza sredi Jadrana, ponuja številne priložnosti za samostojna raziskovanja, za miren počitek ali prijetno druženje. Na otoku se kopajo praktično do konca jeseni, saj znajo biti dnevi prijetno ogreti, morje pa toplo. Zagotovo pa v jezerih v bližini hotela, v samem srcu narodnega parka, ki ponujajo vsaj za 3-4° toplejšo morsko vodo. Naš predstavnik vas bo povabil na raziskovanja, na kakšno animacijsko srečanje ali pogovor ob travarici…


ZAKAJ NA MLJET Z OJLO NA ZAKLJUČEK POLETJA?

• Zato, ker dobro poznamo otok in domačine, poznamo številne skrite poti, ki nam bodo odprle oči in srce
• Zato, ker gredo na Mljet le tisti, ki vedo, da je to najlepši čas, ko je morje še zelo toplo, zrak tudi, priložnosti za raziskovanje pa neomejeno.
• Zato, ker imamo že zagotovljen kombi ali avtobusni prevoz
• Zato, ker je za nekatere 5 dni počitnic premalo 7 oz 8 pa ravno prav
• Zato, ker vas bo Miran navdušil s kitaro in ker se boste skupaj naučili kakšno dalmatinsko
• Zato, ker bomo skupaj (če boste tako želeli), šli na otok Sv. Marije, na najvišji vrh Montekuc, v zapuščene vojaške rove, na peščeno plažo Saplunaro, na fakultativni izlet po otoku…
• Zato, ker vas bomo z našimi animatorji tudi razvedrili, se naučili kakšno dalmatinsko ali poskrbeli za zdravo življenje.
• Zato, ker raznovrstne hranljive soli in vodikov sulfid, ki jih najdemo v jezerih, blagodejno in zdravilno vplivajo na revmatična in kožna obolenja
• Zato, ker je slavni francoski raziskovalec Jacques Cousteau območje Mljeta označil kot enega najlepših potapljaških lokacij na svetu.
• Zato, ker v hotelu odlično kuhajo in pečejo / samopostržni način postrežbe
• Zato, ker imamo edini zraven svojega animatorja, organiziran bo tudi prevoz vsakih 5 dni.
• Zato, ker bodo v teh dneh zrele mandarine v dolini Neretve in vas bomo tam «pocrkljali« s postankom in degustacijo
• Zato, ker vas bo Mljet preprosto očaral.

 

Rekli so:

Dobra odločitev za najine počitnice v oktobru. Res si nisem mislil, da nas bo poletje, na katerega smo vsi že pozabili, tukaj na Mljetu še počakalo. Neverjetno: morje 24 stopinj, jezera 26. Mi je bilo kar težko izpustiti kakšne vaše namige, ampak tokrat se morju in dobri hrani nisva mogla odreči.
Lea in Iztok iz Velenja

Včeraj smo se vrnili z Mljeta. Z možem sva že veliko prepotovala na različne načine in z različnimi sopotniki. Predanost in dobra volja vaših animatorjev Natalije, Mirana in Mihe od jutra do večera nam je naredilo teh nekaj dni nepozabnih. Vse to sta znala prenesti tudi na nas udeležence in lahko rečem, da smo postali ena velika družina. Res je k temu pripomoglo tudi prekrasno vreme, a vendar gre vsa zasluga, da je bilo tako, njim.
Na svetu si, da greš za SONCEM.
Danaja in Jure iz Zreč

Pozdravljeni,
prejšnji teden sva z ženo prvič dopustovala z vašo agencijo in sicer na Mljetu.
Po izredno lepi izkušnji in prijetnem druženju sva prepričana, da bova še kdaj uporabila vaše storitve predvsem zaradi vaših enkratnih predstavnikov. Združila sta svoje profesionalne in izobraževalne naloge s sproščujočo domačo atmosfero v skupini. Tako smo se ves čas vsi počutili, kot bi se že dolgo poznali.
Pohvalila bi še vaše prijazne in ustrežljive sodelavke ki so nas pred odhodom večkrat telefonsko obveščale o raznih uporabnih informacijah. Agencija OJLA, hvala za odlično organiziran in lep oddih – potovala bova z vami še naprej.
Staša in Franjo


Namestitev Pošlji povpraševanje

23. 09. - 30. 09.
30. 09. - 07. 10.
07. 10. - 12. 10.


od 139 €

23.9.-30.9.18 /7 nočitev
Modra cena do 23.7.: 260€

30.9.-7.10.18 /7 nočitev
Modra cena do 23.7.: 209€ 

7.10.-12.10.18 /5 nočitev
Modra cena do 23.7.: 139€

 

Modra cena velja za prve prijavljene, 10 sob, ki jih imamo v fiksnem zakupu. Za dodatne sobe bodo cene z animacijskim programom do 20% višje. Tudi zaradi zanimanja drugih partnerjev imamo letos zelo omejeno število postelj, zato priporočamo takojšnjo prijavo.

 


  • 7x ali 5x pol penzion v hotelu Odisej 3* (zajtrk in večerja samopostrežno),
  • dobrodošlica z mandarinami v dolini Neretve ob povratku,
  • prepevamo dalmatinske pesmi z Miranom ali Natalijo,
  • skupno kolesarjenje po otoku,
  • lubenica party,
  • vstopnina v nacionalni park,
  • ladjica na otok Sv. Marije,
  • pohod na Montekuc in Soline,
  • vodstvo in organizacija.


Popusti na namestitev: otroci do 13 let 2+1 -90%, 2+2 50%, 1+1 30 %.
Prevoz se plača ne glede na starost 120€ /termin 5 ali 7 dni/, 150€ /več terminov skupaj/

Doplačila na osebo: 1/1 soba 13€/dan, turistična taksa 1,2€/dan  nad 12 let, soba balkon 3€/dan, soba balkon–morje 7€/dan

Animacija Miran Vavče ali Natalija Hočevar

Hotel Odisej 3*

Lega: Hotel Odisej se nahaja na otoku Mljet v naselju Pomena in je hkrati tudi edini hotel v Nacionalnem parku. Nekaj minut hoje od hotela sta dve slani jezeri, ki predstavljata znamenitost otoka in sta zelo priljubljena za kopanje, saj nudita vrsto različnih,  majhnih plaž, tako da lahko vsak najde kotiček samo zase.

Plaža: Oddaljenost od plaže 10 m, kamnita, ob hotelu betonirana, brezplačni ležalniki in senčniki, priljubljeno je kopanje na Malem jezeru – od hotela oddaljeno 400 m.

Bivanje – sobe: Klima, prha/wc (obnovljene kopalnice), fen, sat TV, minibar, del sob ima balkon, pogled na morsko stran ali park, možnost dodatnega ležišča (kavč na razteg), možnost otroške posteljice (doplačilo na licu mesta)

Restavracija: Klimatizirana restavracija s pokrito teraso s pogledom na morje – polpenzion – bogat samopostrežni zajtrk ter večerja

Hotelska ponudba: Klimatizirani skupni prostori, recepcija, restavracija, aperitiv bar, taverna, dvigalo v glavni zgradbi, terasa z žarom, betonirana površina za sončenje, zunanji bazen za otroke z morsko vodo, brezplačni ležalniki in senčniki (omejeno število), možnost priveza za manjše plovilo, parkirišče, možnost uporabe sefa in pranje perila, igralnica, dvorana za biljard, menjalnica, manjši wellness (l.2007) – fitness (brezplačen za hotelske goste), savna, usluge beauty centra za doplačilo (masaže, manikura, predikura).

Športna ponudba: Kanu, kajak, kolesarstvo, potapljanje, deskanje, šola deskanja, ob obali mljetskih jezer se razprostira tudi 12 km dolga sprehajalna steza, ki je namenjena sprehajalcem in kolesarjem.

Domače živali: dovoljene ob predhodni potrditvi v agenciji.

Vstopnina v nacionalni park: se od leta 2018 posebej zaračunava (glej doplačila)

OCENA OJLA: ***

 

Na Mljetu smo doma. Tam osebno poznamo prav vse lastnike, plaže, skrite kotičke, gostilne, prevoznike in čistilke. Vsako leto številni naši potniki tam otvorijo in zaključijo poletje. Preverite naše klubske pakete:

6 ALI 8-DNEVNI IZSTOP IZ POLETJA (23.9.-30.9., 30.9.-7.10., 1.10.-12.10.)

 

Več o namestitviPošlji povpraševanje