Ojla – turistična agencijaOjla – turistična agencija
Forgot password?

1. maj na Mljetu

Mljet

Eden izmed desetih najlepših svetovnih otokov – otok, ki nudi veliko – dve jezeri z malim otočkom Sv. Marija in samostanom, zeleni borovi gozdovi, prisrčna naselja, peš in kolesarske poti, toplo morje in raznoliki, skrivni, sončni kotički.

Zaljubljenci, rekreativci, potapljači in vsi ostali, željni uživanja v čistem morju, neokrnjeni naravi in vrhunskih kulinaričnih specialitetah, boste tukaj prišli na svoj račun.

Ali ste vedeli…

 • Da je otok Mljet najbolj zelen jadranski otok, z bogato floro in favno, kar tretjina otoka pa je proglašena za nacionalni park?
 • Da se na Mljetu nahaja sistem dveh slanih jezer, ki predstavljata edinstveni geološki in oceanografski fenomen in sta bili vse do prihoda benediktinskih menihov sladkovodnega izvora?
 • Da sta jezeri 3-4°C toplejši od morja? Raznovrstne hranljive soli in vodikov sulfid, ki jih najdemo v jezerih, blagodejno in zdravilno vplivajo na revmatična in kožna obolenja.
 • Da na otoku lahko najdete kar pet različnih vrst gozdov, številne kraške jame ter kriptodepresije oz. slankasta jezera, t.i. »blatine«, katerih dno je nižje od površine morja?
 • Da se sredi mljetskega Velikega jezera nahaja otoček Sv. Marije, na katerem so benediktinski menihi že v 12. stoletju zgradili samostan, ki je v nadaljevanju zgodovine predstavljal center kulturnega in znanstvenega življenja širšega področja Dubrovniške republike?
 • Da so Mljet poimenovali že stari Grki ter mu nadeli ime »melite nesos«, medeni otok, po vsej verjetnosti zaradi raznovrstnega cvetja, čebel in medu, ki so včasih bogatili otok?
 • Da je Mljet omenjen in opisan v številnih legendah, od katerih sta zagotovo najbolj poznani legenda o Odiseju in legenda o Svetem Pavlu?
 • Da je slavni francoski raziskovalec Jacques Cousteau območje Mljeta označil kot enega najlepših potapljaških lokacij na svetu?
 • Da na Mljetu raste več kot 650 različnih zdravilnih zelišč, preko 40 je takšnih, ki rastejo samo na tem otoku. Spomladi boste zagotovo nabirali žajbelj, rožmarin, lovor, smilj, mirto, šentjanževko, meto.

Južna Dalmacija

Kadar omenimo južno Dalmacijo je njen glavni adut Dubrovnik. Številni svetovni časopisi in revije pišejo o njem, je pa tudi pogosta izbira jet-setterjev. Zares je posebno doživetje sprehajati se po srednjeveških zidinah ali oditi na izlet na Elafitske otoke. Tukaj so tudi simpatična majhna mesteca kot je Cavtat ali polotok Pelješac, kjer ne prevladuje glamur, ampak boste našli dobra vina, dobro hrano in zelo gostoljubne stanovalce. Spoznajte tudi dubrovniško zaledje, Konavle, kjer se neguje tradicija skozi stare obrti. Na otoku Korčula boste spoznali tradicijo viteških iger, tukaj pa je tudi zeleni otok Mljet, ki je delno tudi narodni park.

Hrvaška

Hrvaška, dežela, ki jo velja obiskati v vseh letnih časih, čeprav s svojimi urejenimi in čistimi kopališči, neštetimi zalivi in otoki ter naravnimi lepotami privabi največ ljudi prav poleti za časa počitnic. Kljub temu popotniki, ki poznajo blagodejni učinek sredozemskega podnebja, vedo, da so ob jadranski obali počitnice čudovite tudi spomladi in jeseni. V poletnih mesecih v zgodovinsko bogatem okolju zaživi umetnost.

Palače, atriji in trgi starodavnih mest postanejo prizorišča tradicionalnih mednarodnih festivalov. V naši ponudbi boste našli celotno hrvaško obalo, tako da se boste lahko nemoteno posvetili odkrivanju Jadrana, enega najlepših morij na svetu.

NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ

POTREBNE POTNE LISTINE: Veljaven slovenski potni list ali osebna izkaznica.

CARINSKI POSTOPKI: Na Hrvaško lahko brez carinskih dajatev pripeljete predmete za osebno uporabo in prehrambene izdelke, potrebne za 1 dan bivanja. Tehnične predmete obvezno prijavite carini.

TELEFONSKI KLICI: Na Hrvaško lahko pokličete iz Slovenije s klicno številko 00385, v Slovenijo s Hrvaške pa preko številke 00386.

JEZIK: Hrvaščina.

DENARNA ENOTA: Hrvaška kuna (HRK) 1 EUR = 7,3 HRK.

KREDITNE KARTICE: Večina po svetu uveljavljenih kreditnih kartic.

MENJAVA DENARJA: V bankah, menjalnicah, recepcijah hotelov. Menjalniška provizija lahko znaša od 0-3%.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE:Slovenija ima s Hrvaško podpisano konvencijo o nujnem zdravstvenem zavarovanju, zato vam svetujemo, da si pred odhodom pri območni enoti ZZZS priskrbite Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, s katero v državah članicah Evropske unije in Evropskega gospodarskega prostora ter v Švici, na Hrvaškem in v Makedoniji slovenske zavarovane osebe uveljavljajo nujne oziroma potrebne zdravstvene storitve. V vseh agenciji Ojla pa lahko sklenete dodatno zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS, ki ga močno priporočamo.

PREVOZI IN NAJEM VOZIL: Javni prevoz, taksi. Za informacije najema vozila se obrnite na tel. 03 703 1330.

HRANA IN PIJAČA: Razkošna kuhinja z najrazličnejšo zelenjavo, ribami, morskimi sadeži, dobrimi vini.

IMENA MESECEV: januar – siječanj, februar – veljača, marec – ožujak, april – travanj, maj – svibanj , junij – lipanj, julij – srpanj, avgust – kolovoz, september – rujan, oktober – listopad, november – studeni, december – prosinac

HIŠNI LJUBLJENČKI: Za pse, mačke in ostale hišne ljubljenčke so obvezna potrdila o zdravstvenem pregledu in cepljenju.

TEMPERATURA ZRAKA IN MORJA: Povprečna temperatura zraka (julij-avgust) je 24-25°C, morja (junij-september) pa 21-24°C

Mljet, zelena oaza sredi Jadrana, ponuja številne priložnosti za samostojna raziskovanja, za miren počitek ali prijetno druženje. Na otoku se kopajo od začetka maja in praktično do konca jeseni, saj znajo biti dnevi prijetno ogreti, morje pa toplo. Zagotovo pa jezeri, ki sta v bližini hotela, v samem srcu narodnega parka, ponujata vsaj za 3-4° toplejšo morsko vodo.


ZAKAJ NA MLJET Z OJLO ZA 1. MAJA?

 • Zato, ker dobro poznamo otok in domačine, poznamo številne skrite poti, ki nam bodo odprle oči in srce
 • Zato, ker je prazničen termin okoli 1. maja najlepši čas, ko že »diši« po cvetju in zdravilnih rastlinah, ko so dnevi daljši in morje že vabi.
 • Zato, ker bomo skupaj (če boste tako želeli), šli na otok Sv. Marije, na najvišji vrh Montekuc, v zapuščene vojaške rove, na peščeno plažo Saplunaro, na »morske« dobrote k domačinom..
 • Zato, ker v hotelu odlično kuhajo in pečejo /samopostrežni način postrežbe
 • Zato, ker imamo edini poleg svojega animatorja, organiziran bo tudi prevoz (ob zadostnem številu prijavljenih potnikov)
 • Zato, ker vas bo najbolj zelen otok Mljet preprosto očaral
 • Zato, ker je zadnja leta hotel Odisej dobil novo kvaliteto z novim vodstvenim kadrom, naši gostje predvsem pohvalijo bogat izbor hrane.

 

 

Potniki, ki so bili z nami lani, so povedali:

Z možem, mamo in njeno prijateljico smo se udeležili čudovitega dopusta na otoku Mljetu.
Vsi smo enotnega mnenja, da da smo doživeli najlepšo izkušnjo vodenega letovanja do sedaj.
V prvi vrsti gre največja zahvala vašemu strokovnemu vodiču Miranu Vavčetu, ki nas je popeljal v pravljično odkrivanje otoka.
Da je bilo vse popolno, so poskrbeli  tudi vaši vozniki, ki so se nam popolnoma prilagajali
Osvojili ste naša srca in se veselimo nadaljnjih turističnih avantur

Irena, Žarko, Jožica in Jožica


Pošlji povpraševanje

30. 04. - 04. 05.


od 148 €

LASTNI PREVOZ
148€


 • 4x zajtrk in večerja samopostrežno,
 • namestitev v sobah deluxe, balkon morska stran,
 • vstopnina v nacionalni park,
 • ladjica na otok Sv. Marije.


Popusti: otrok do 13 let (2+1) – brezplačno, tretja oseba v 1/3 sobi – 20%
Doplačila na osebo: 1/1 soba 100€, turistična taksa 10€, vstop v Prevaljah, Ravnah, Dravogradu, Mariboru 10€

MOŽNOST PREVOZA: doplačilo 119 €/osebo, odhod avtobusa bo 29.4. v večernih urah. Potnike pobiramo na relaciji: Celje – Ljubljana – Novo Mesto
Prevalje – Ravne – Dravograd – Maribor /doplačilo 10 €/
Odhod iz posameznega vstopnega mesta pa bo zagotovljen v primeru min. 10 prijavljenih

Predstavnik Ojle bo na destinaciji v primeru vsaj 20 prijavljenih.